Στο Οlive Μαΐου που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή με το ΘΕΜΑ «Γεύσεις Λαμπρής»

Αυτή την Κυριακή το Οlive Μαΐου γιορτάζει στο ΘΕΜΑ το Ελληνικό Πάσχα μέσα από 80 συνταγές που ευωδιάζουν άνοιξη!

Ετοιμάσαμε για εσάς προτάσεις για τα γιορτινά γεύματα, για την πόλη και την εξοχή, με αρνάκι, κατσικάκι και φρέσκα μυρωδικά, μεζέδες πριν σερβιριστεί το φαγητό, σαλάτες και ορεκτικά, αλλά και γλυκά με γάλα και φρέσκα τυριά. Μαζί, το πιο τρυφερό τσουρέκι της ζωής σας, βήμα-βήμα!
Για όσους νηστεύουν, έχουμε και πεντανόστιμες προτάσεις χωρίς λάδι για τη Μεγάλη Εβδομάδα! Ολες με αξεπέραστη γεύση!
Ετοιμαστείτε για το πιο νόστιμο Πάσχα!

Διαβάστε στο Olive Μαΐου που κυκλοφορεί αυτήν την Κυριακή με το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ:

Πάσχα στην εξοχή
Μαζί με τον σεφ Μάνη Μαϊκαντή ανάβουμε τα κάρβουνα και τους ξυλόφουρνους για να μαγειρέψουμε τις συνταγές της γιορτής, γεμάτες βαθιά, γήινη νοστιμιά. Σερβίρουμε:

Σουβλάκια αγκινάρας με καυτερές πιπεριές & dressing εσπεριδοειδών, Αρνί κοντοσούβλι με μπαχαρικά, τυλιγμένο σε μπόλια, Κατσικάκι γεμιστό με σέσκουλα, μυρώνια & ξινομυζήθρα, στον ξυλόφουρνο, Ζυγούρι λεμονάτο με ταλιατέλες, στακοβούτυρο & ντομάτα, στα κάρβουνα, Κοκορετσάκια κοκκινιστάμε μάραθα, στον ξυλόφουρνο.

Αναστάσιμη πόλη
Σε φούρνους οικιακούς και σε κατσαρόλες μαγειρεύουμε παρέα με τον σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου και στρώνουμε τραπέζι στη βεράντα για την Κυριακή του Πάσχα, με ζουμερό κρέας, πλούσια ορεκτικά, πίτα και μια δροσερή σαλάτα. Σας έχουμε:

Τυρναβίτικη μελιτζανόπιτα, Δροσερή σαλάτα με πλιγούρι & λαχανικά, Κατσικάκι στη γάστρα με πατάτες & μυρωδικά, Ρεθυμνιώτικα γαρδουμάκια αυγολέμονο, Αγκινάρες με κουκιά, μυρωδικά & λεμόνι.

Το δείπνο του Μεγάλου Σαββάτου
Σας ετοιμάσαμε μαγειρίτσα και μαραθάτο, μεζέδες και σαλάτα για το βράδυ της Ανάστασης, με αρώματα ελληνικά και γεύσεις απολύτως ανοιξιάτικες. Ο σεφ Γκίκας Ξενάκης μας δίνει τις συνταγές.

Κεφτεδάκια από μαυρομάτικα φασόλια, με πάστα ελιάς & μαντζουράνα, Πατατοσαλάτα με φρέσκο αρακά, κουκιά & πέστο μαϊντανού, Πάστα ψητής κόκκινης πιπεριάς με αμύγδαλα, ταχίνι & φέτα, Μαγειρίτσα με μανιτάρια, χορταρικά & σελινόριζα, Κατσικάκι με αγριομάραθο, τσάγαλα & λεμόνι.

Μεγάλη Εβδομάδα
H Εύα Μονοχάρη λύνει τον γευστικό γρίφο της νηστείας, με καθημερινές συνταγές χωρίς λάδι και με πρωταγωνιστή το ταχίνι και τα φρέσκα υλικά της εποχής.

Νηστίσιμος τραχανάς με ανοιξιάτικα λαχανικά, Φασολάδα με πορτοκάλι & ντομάτα, Λιγκουίνι ολικής άλεσης με πέστο ελιάς & λεμόνι, Χταπόδι με κριθαράκι & κόκκινο πιπέρι και άλλες νηστίσιμες λιχουδιές χωρίς λάδι αλλά με όλη τη γεύση!

Περί ορέξεως
Πιάτα με χρώματα και αρώματα της άνοιξης, και φυσικά με τα βραστά πασχαλινά αυγά της Ανάστασης, για να συνοδεύσουν το ψητό της γιορτής, από τον σεφ Γιώργο Δημητρακόπουλο.

Αυγόπιτα, Τσιγαριαστές αγκινάρες, Ψητές πιπεριές ξιδάτες, με ανθότυρο & μελάτο αυγό σε χωριάτικο ψωμί, Τζατζίκι κουνουπιδιού & άλλες λιχουδιές!

Πίτες αναστάσιμες
Λαχανικά και µυρωδικά παντρεύονται µε φρέσκα τυριά, αυγά και κρέας σε ανοιχτές και σκεπαστές πίτες που δεν λείπουν από κανένα γιορτινό τραπέζι.

Πίτα με σέσκουλα, σπανάκι, τσουκνίδες, καυκαλήθρες & μυρώνια, Τυρόπιτα με 4 τυριά, Πλάτσιντα, Αγκιναρόπιτα Τήνου χωρίς φύλλα, Κρεατόπιτα με αρνί πασχαλινό, Τσουκνιδόπιτα με ζύμη πατάτας.

Κορφιάτικα τραπεζώματα
Δεν θα σπάσουμε μόνο τα κανάτια φέτος, θα στρώσουμε και κορφιάτικο τραπέζι με τις οδηγίες του Κερκυραίου σεφ Αριστοτέλη Μέγκουλα και τις συνταγές που αγαπούν για αυτές τις ημέρες στο νησί.

Αρνάκι παστιτσάδο, Τσιλίχουρδα αυγολέμονο, Γ’ρούνι φούρνου του Όρους, Αρνόπιτα από τ’ Αγύρου, Φουγάτσα με μαγιά μπίρας, Φουγάτσα παραδοσιακή με προζύμι.

1 συκωταριά 4 μεζέδες
Μέχρι να γίνει το φαγητό, ο σεφ Γρηγόρης Χέλμης μας κερνάει τσίπουρο, κρασί, μπίρες και μεζέδες με συκωτάκια και άλλα νόστιμα.

Συκώτι & καρδιά με αμύγδαλα & σταφίδες, Αρνίσια έντερα με κολοκυθάκια, Πνευμόνια πικάντικα στην κατσαρόλα, Νεφρά τηγανητά με δεντρολίβανο & μουστάρδα, Κοκορέτσι από την Τουρκία.

Brunch εορταστικό
Η απόλαυση ξεκινά από τις 12 και συνεχίζει χαλαρά ως το μεσημέρι, με τρεις ξεχωριστές συνταγές του Γιώργου Δημητρακόπουλου, που κόβονται sur mesure στα γούστα όσων βαρέθηκαν τα πολυφορεμένα pancakes και τις βάφλες.

Κέικ κανέλας, Σκοτσέζικα αυγά, Πίτα-κέικ με γαρίδες & καρύδα.

Θρεπτικά; Ναι!
Τα πιάτα της Nadine Brown είναι χορταστικά αλλά με λίγες θερμίδες, κάποια φουλ σε πρωτεΐνη και φυτικές ίνες, όλα όμως υψηλής θρεπτικής αξίας.

Σούπα με λευκά φασόλια & λαζάνια, Πικάντικες χοιρινές μπριζόλες με ζεστή ρυζοσαλάτα, Veggie σάντουιτς ολικής με λάχανο τουρσί.

Γλυκά δοξαστικά
Με πρωταγωνιστές το φρέσκο γάλα και τα τυράκια της άνοιξης, τα πασχαλινά γλυκά της Ελλάδας ευωδιάζουν με όλα τα αρώματα της ελληνικής γης.

Γαλατόπιτα Μάνης, Μελόπιτα Μυκόνου, Κουλουράκια σμυρναίικα του Πάσχα, Γαλατόπιτα βλάχικη, Τυροπιτάκια τσιμπητά Τήνου, Γαλα(κ)τομπούρεκο.

Το πιο τρυφερό τσουρέκι
Η ερευνήτρια γαστρονομίας και δημιουργός της ιστοσελίδας γαστρονομικής εκπαίδευσης TasteFULL.gr, Βίκυ Κουμάντου, μας δίνει την αξεπέραστη συνταγή της για τα πιο αρωματικά, κορδωτά και «τρυφερά» τσουρέκια.

Βελούδο λεμονιού
Ο Γιώργος Δημητρακόπουλος ετοιμάζει μια δροσερή, βουτυράτη κρέμα λεμονιού -lemon curd αγγλιστί- και απογειώνει μαζί της 3 αγαπημένα του επιδόρπια που την αγαπούν.

Τάρτα λεμονιού με φιστίκι Αιγίνης, Trifle με κρέμα λεμονιού & βύσσινο, Αγλυκα ψωμάκια με κρέμα λεμονιού.

Ακόμα!
-Συνέντευξη με τον pastry chef Παναγιώτη Πολυχρόνη!
-Τα κρασιά του Πάσχα!
-Έλληνες παραγωγοί που ξεχωρίσαμε αυτόν τον μήνα!

Olive! Μοιραζόμαστε όλοι μαζί το πάθος μας για μια νόστιμη ζωή!

Αυτή την Κυριακή μόνο με το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ!
Μην το χάσετε!