Μετά το “Spetses mini Marathon Cook Book: Μαγειρεύοντας για το Spetses mini Marathon” η Μαρίνα Κουταρέλλη επιστρέφει με ένα ακόμη βιβλίο συνταγών, με έμπνευση από τις αθλητικές δραστηριότητες που πραγματοποιούνται στις Σπέτσες. Αυτή τη φορά, υποδεχόμαστε το “Spetsathlon Cook Book”.

Το 5ο επετειακό Spetsathlon (που διεξάγεται στις Σπέτσες τον Μάϊο), είναι ο πιο αναγνωρίσιμος και επιτυχημένος αγώνας τριάθλου στην Ελλάδα, με πληθώρα συμμετοχών και από το εξωτερικό. Λίγο πριν την έναρξη του λοιπόν, αποφάσισαν να μας δώσουν μία γεύση μέσα από τις σελίδες του Spetsathlon Cook Book, που περιλαμβάνει 30 συνταγές χωρισμένες σε 5 κεφάλαια -το πρωινό, τις σαλάτες, τα ζυμαρικά, τις πίτες και την ειδική ενότητα των Σπετσιώτικων συνταγών-, όπου δίνεται έμφαση στην φρεσκάδα των πρώτων υλών αλλά και στις εύκολες και υγιεινές εμπνεύσεις με έντονο το Σπετσιώτικο… χρώμα.

KAP4672

Μεταξύ άλλων, στις σελίδες του βρίσκουμε συνταγές για θρεπτικές μπάρες δημητριακών, ιδανικές για να δώσουν ενέργεια πριν την προπόνηση, αλλά και νόστιμες και γρήγορες πίτες, οι οποίες αποτελούν το αγαπημένο σνακ των συμμετεχόντων του κολυμβητικού αγώνα, κάτι που φαίνεται και μέσα από τον απόλυτα επιτυχημένο και ιδιαίτερα αγαπητό θεσμό των Σπετσιώτικων κερασμάτων. Επιπλέον, στην ενότητα healthy snacks, υπάρχουν και δύο συνταγές-έμπνευση από το Στέλιο Παρλιάρο, ειδικά διαμορφωμένες για αυτή την επετειακή έκδοση.

Την επιμέλεια και εκτέλεση των συνταγών του βιβλίου έχει αναλάβει η ψυχή του Spetsathlon, αλλά και του Spetses mini Marathon, Μαρίνα Κουταρέλλη σε συνεργασία με το Σύλλογο Γυναικών Σπετσών, στον οποίο και θα παραχωρηθεί το σύνολο των κερδών του νέου βιβλίου.

info
Το βιβλίο διατίθεται στα βιβλιοπωλεία των Σπετσών αλλά και στα κεντρικά βιβλιοπωλεία όλης της χώρας. www.spetsathlon.com