Στο Οlive Ιανουαρίου που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή με το ΘΕΜΑ

ετοιμάζουμε Μαγειρικές για μια νόστιμη χρονιά!

Απολαμβάνουμε 80 συνταγές για γιορτινά καλέσματα μόνο στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ!
Φέτος, στο γιορτινό τραπέζι σερβίρουμε πιάτα μαγειρεμένα με αγάπη, με πρώτες ύλες ελληνικές και έμπνευση αυθεντική!

Οι 80 συνταγές για μια νόστιμη χρονιά!
Φτιάξτε το δικό σας μενού επιλέγοντας μέσα από πολλές πλούσιες συνταγές με ορεκτικά, πρώτα, κυρίως, σαλάτες και γλυκά!

Διαβάστε στο Olive Ιανουαρίου που κυκλοφορεί αυτήν την Κυριακή με το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ:

Η νοστιμιά σε βαθύ πιάτο
Ο Γκίκας Ξενάκης προτείνει 5 νόστιμες σούπες που ανοίγουν το γεύμα και την όρεξη, μας ζεσταίνουν και μας προετοιμάζουν για τα επόμενα.

Βελουτέ κολοκύθας, με μήλο, κολοκυθόσπορο και φρέσκο κόλιανδρο, Κρέμα κουνουπιδιού, κατσικίσιο τυρί, πεκάν και σχοινόπρασο, Βελούδινη σούπα από κάστανο, γαρίδες, μπέικον και λεβάντα, Σούπα με κοτόπουλο αυγολέμονο και αγκινάρες Ιερουσαλήμ αρωματισμένες με λεμονόχορτο, Διαυγής σούπα με άγρια μανιτάρια, απάκι, σέλινο και μπρουσκέτα με κασέρι και μαύρη τρούφα.

Πρώτα πιάτα σε πρώτο πλάνο
Το επίσημο τραπέζι στρώνεται και υποδέχεται συνταγές που μας ανοίγουν την όρεξη, διά χειρός Δημήτρη Τζιοβάρα.

Αθηναϊκή σαλάτα, Σολομός ταρτάρ με σαλάτα αβοκάντο και κόλιανδρο, Λαχανοντολμάδες με κιμά γαρίδας και καλαμάρι, αυγολέμονο, Ριζότο με κάστανα, ραντίτσιο και γκοργκοντζόλα, Κρεατόπιτα ρολό.

Τα κυρίως πιάτα που αγαπάμε
Ανάβουμε φούρνους και εστίες για κόκορες και χήνες, μοσχάρι, χοιρινό και αρνί, τους πρωταγωνιστές του τραπεζιού, από τα χέρια του Φάνη Μαϊκαντή.

Χοιρινό κότσι με ψητά παντζάρια, μανταρίνι και κάσιους, Αρνί μπούτι με ψητά πράσα, πατάτες και κουμκουάτ, Χήνα γεμιστή με σιτάρι και καπνιστό μπέικον και κράνμπερι σε κονιάκ, Κόκορας στιφάδο με κάστανα, καρδάμωμο και πορτοκάλι, Μοσχάρι ρολό στη γάστρα με λάχανο μπρεζέ και ρόδι.

Vegan γιορτινές λιχουδιές
Ο Γιώργος Δημητρακόπουλος προτείνει συνταγές που λειτουργούν ως κυρίως πιάτα για όσους έχουν απαρνηθεί την κρεατοφαγία, είτε ως συνοδευτικά.

Πουρές γλυκοπατάτας με τζίντζερ, νιόκι και μανιτάρια, Vegan ροτί με πορτσίνι, κράνμπερι, κάστανα και λαχανικά, Εύκολο vegan Wellington με μανιτάρια, καρότα και λαχανάκια Βρυξελλών, Ψητό κουνουπίδι μαριναρισμένο με πουρέ πιπεριάς Φλωρίνης και ζεστή φάβα με παντζάρια, Vegan πολέντα με γάλα καρύδας, σπανάκι, λιαστές ντομάτες, καραμελώμενα κρεμμύδια και κουκουνάρια με πέστο, Πουγκιά λάχανου με μανιτάρια πορτομπέλο, κινόα και σος λεμονιού με κάρυ.

Νόστιμο καλωσόρισμα!
Ο Γρηγόρης Χέλμης ετοιμάζει 5 ορεκτικά που ταιριάζουν στη γιορτινή μας διάθεση.

Κροκέτες μανιταριών με γραβιέρα και φρίκε, Γλυκοπατάτες au gratin με κρέμα καρύδας, Χωριάτικα λουκανικοπιτάκια
με ελιές, Τηγανίτες καρότου με φέτα, Vegan ή Vegetarian τραγανές πατάτες φούρνου.

Ένα τραπέζι διαφορετικό
Η Νανά Δαρειώτη προτείνει τυριά και αλλαντικά μικρών ελλήνων παραγωγών που συνοδεύονται με τσάτνεϊ, σπιτική μπαγκέτα και ζεστές σαλάτες.

Ψητή, χειμωνιάτικη σαλάτα λαχανικών,τραγανή γαλλική μπαγκέτα, Τσάτνεϊ με μπέικον, μάραθο και ξινόμηλο, Ζεστή χειμωνιάτικη σαλάτα, Το τσάτνεϊ του τεμπέλη.

Ποιος θέλει γλυκό;
Η Εύα Μονοχάρη δημιουργεί επιδόρπια ανάλαφρα, δροσερά και αέρινα για να κλείσει το κάλεσμα με τον πιο γλυκό τρόπο.

Σουφλέ λεμόνι, Cheesecake ψυγείου σοκολάτα με χριστουγεννιάτικα gingerbread μπισκότα, Trifle με κρέμα σοκολάτα, εσπρέσο και πανετόνε, Εύκολο τιραμισού με γλυκόσαμιώτικο κρασί, Lemon pie με κουραμπιέ σε ποτήρι, Κορμός με bitter σοκολάτα και κάστανο, Ζελέ ροδιού με ροδόνερο,μπεζέδες και φιστίκι.

Σαλάτες, οι πλούσιες
Λαχανικά, φρούτα, ξηροί καρποί, τυριά και αλλαντικά επιστρατεύονται για να γεμίσουν τις σαλατιέρες χρώματα, γεύση και φαντασία, διά χειρός Μάκη Γεωργιάδη.

Σαλάτα με κουνουπίδι, καραμελωμένα καρύδια και κρουτόν γραβιέρας, Σαλάτα με σπανάκι και σάλτσα μανταρινιού, Σαλάτα με ρόκα, αντίδια, μανιτάρια και γκρέιπ φρουτ, Πατατοσαλάτα με πορτοκάλι, κρεμμύδι και πράσινες ελιές, λαχανοσαλάτα με πίκλα αγγουριού και παστέλι, Καροτοσαλάτα με τζίντζερ, κόλιανδρο και φιστίκια.

Ατμοσφαιρικό δείπνο για δύο
Ο Γιώργος Δημητρακόπουλος ετοιμάζει ένα πριβέ εορταστικό μενού που θα μας μείνει αξέχαστο!

Ψητό baby κοτόπουλο ή φραγκόκοτα με μπέικον και πατάτες Boulanger, Μους με συκωτάκια κοτόπουλου, Αξεπέραστο τιραμισού.

Γιορτινά γλυκά, σαν έργα τέχνης
Αν ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων που περιμένουν πώς και πώς το επιδόρπιο, αυτές οι ευρωπαϊκές προτάσεις του Γιώργου Δημητρακόπουλου θα σας ενθουσιάσουν!

Κέικ μανταρινιού με γλάσο, Paris-Brest με πραλίνα και καραμελωμένους ξηρούς καρπούς,Maritozzi, γλυκά ψωμάκια από τη Ρώμη, Δανέζικα γλυκίσματα με λευκή σοκολάτα και σπασμένες μάντολες, Βιενέζικα μπισκότα πορτοκαλιού.

Μαζί τους:

*Μαθαίνουμε όλα τα μυστικά του καφέ βιενουά!
*Λαχταριστές συνταγές για χορτοφάγους!

Ακόμα!

⦁ Ιδέες και προϊόντα για το σπίτι
⦁ Μαγειρεύουμε μαζί με τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο, τον εμπνευστή της Κοινωνικής Κουζίνας, που εδώ και 10 χρόνια ετοιμάζει φαγητό για όσους έχουν ανάγκη!
⦁ Βιβλίο
⦁ Τα κρασιά του μήνα!
⦁ Κοκτέιλ με σαμπάνια!
⦁ Πού θα βρούμε τις καλύτερες βασιλόπιτες!

Olive! Μοιραζόμαστε όλοι μαζί το πάθος μας για μια νόστιμη ζωή!

Αυτή την Κυριακή μόνο με το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ!
Μην το χάσετε!