Στο Οlive Ιουλίου που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή με το ΘΕΜΑ είναι «H ΩΡΑ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ».

Απολαμβάνουμε 80 συνταγές για μοίρασμα μόνο στο ΘΕΜΑ! Μεζέδες και ορεκτικά, μαγειρευτά σε φούρνους και τηγάνια, γλυκά και παγωτά, για κήπους και βεράντες,

Οι 80 συνταγές της παρέας!
Συναντήσεις και τραπεζώματα σε βεράντες και μπαλκόνια, σε κήπους και αυλές, με τους φίλους και την οικογένεια, τα απογεύματα και τις νύχτες του καλοκαιριού. Γεύσεις ανάλαφρες, πιάτα αρωματικά, συνταγές εύκολες και γρήγορες, που δεν απαιτούν πολύ χρόνο στην κουζίνα. Μεζέδες και σνακ, τηγανητά και φουρνιστά, σαλάτες και γλυκά ιδανικά για να μοιράζονται και να μας κρατούν παρέα.

Διαβάστε στο Olive Ιουλίου που κυκλοφορεί αυτήν την Κυριακή με το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ:

Καρπούζι ή πεπόνι;
Και τα δύο, αφού αμφότερα πρωταγωνιστούν σε συνταγές, αλμυρές και γλυκές, από γκασπάτσο και κεφτέδες με φέτα μέχρι μους, πανακότα και τάρτα τατέν, και είναι όλες αναπάντεχα νόστιμες.
Γκασπάτσο πεπονιού µε ανθότυρο & προσούτο, Σαλτιµπόκα µε πεπόνι & φασκόµηλο, Καρπουζοκεφτέδες, Τάρτα τατέν πεπονιού µε µαυροδάφνη, Μους καρπουζιού, Πανακότα µε φέτα, ταρτάρ καρπούζι, πεπόνι, σχοινόπρασο, µαντζουράνα & ελαιόλαδο.

Με έθνικ ταυτότητα
Νάτσος, τάκος και τορτίγιες, hot dogs και σάντουιτς με ελληνικά αρώματα και γεύσεις. Τα ολόφρεσκα λαχανικά της εποχής συνοδεύονται ιδανικά με μοσχάρι, κοτόπουλο και λουκάνικα σε συνταγές του Σωτήρη Ευαγγέλου.
Νάτσος µε γουακαµόλε, Τορτίγια µε κοτόπουλο, πιπεριές & καλαµπόκι, Τάκος µε µοσχάρι, Ψητό µοσχάρι µε λαχανικά σε πολύσπορο ψωµάκι.

Η εποχή της μελιτζάνας
Τσακώνικη, φλάσκα ή λευκή, με τη γλυκιά, νόστιμη σάρκα της, η μελιτζάνα γίνεται πρωταγωνίστρια σε σαλάτες, σάλτσες και κυρίως πιάτα με πλούσια γεύση, από τα χέρια του Φάνη Μαϊκαντή.
Σαλάτα µε µελιτζάνες, απάκι κοτόπουλου & τσαλαφούτι, Τσιπς µελιτζάνας µε κρέµα αβοκάντο, λάιµ & µέντα, Ψητές τσακώνικες µελιτζάνες & κρέµα λιαστής ντοµάτας µε µυρώνια, Ανοιχτή µελιτζανόπιτα µε πρόβειο γιαούρτι, Μελιτζανοσαλάτα λευκή σε προζυµένιο ψωµί µε τηγανητή αθερίνα.

Χωρίς μαγείρεμα
Το τραπέζι στρώνεται με τα υλικά της εποχής και πιάτα πεντανόστιμα, που όμως γίνονται χωρίς να ανάψουν φωτιές στην κουζίνα. Ο Γκίκας Ξενάκης μας δείχνει τον τρόπο.

Καλοκαιρινή σαλάτα µε καρπούζι, ντοµατίνια, γλιστρίδα & ανθότυρο, Σπαγγέτι κολοκυθιού µε πικάντικη κρύα σάλτσα ντοµάτας, αµύγδαλα & βασιλικό, Πράσινη σαλάτα µε φασολάκια, γαρίδες, κορόµηλα & βινεγκρέτ λάιµ µε σησαµέλαιο, Ταρτάρ µοσχαριού πάνω σε φρυγανισµένο ψωµί, µε καλαµπόκι & µαγιονέζα τρούφας, Κρύα σούπα µε αγγούρι, κουκουνάρι, σταφύλι, κεφίρ & δυόσµο.

Με πίτα απ’ όλα
Ο Γρηγόρης Χέλμης ετοιμάζει τυλιχτή σπανακόπιτα, λαδένια γεμιστή ρολό, μπακαλιάρο σαν γύρο και άλλες νοστιμιές σε πίτες για σουβλάκι.
Vegan κεµπάπ φακής, Τυλιχτή σπανακόπιτα µε µπέικον, Λαδένια τυλιχτή µε πέστο φέτας, Βbq µπακαλιάρος.

Φέρτε τις μπίρες
Βγαίνουμε στη βεράντα για μπίρα με τους απόλυτους μεζέδες από τα χέρια του σεφ Νίκου Θωμά.
Σπιτικά νάτσος µε ντιπ αβοκάντο & ντιπ γιαουρτιού, Corn dogs, Ψητές γαρίδες µε salsa verde, Ψητά ροδάκινα µε κατσικίσιο τυρί, Τρουφάκια µε λευκή σοκολάτα, λάιµ & ινδοκάρυδο.

Με τα υλικά της εποχής
Πιάτα αρωματικά, εύκολα και γρήγορα του Γιώργου Δημητρακόπουλου, που δεν απαιτούν πολύ χρόνο στην κουζίνα, ιδανικά για να μοιράζονται και να μας κρατούν παρέα.
Κολοκυθάκια στη σχάρα µε µείγµα σπόρων, Φριτάτα µε κολοκυθάκια, φέτα & µπέικον, Αρωµατικό κάρυ µε κολοκύθια, Μελιτζάνες κοκκινιστές στην κατσαρόλα µε πάπρικα & γιαούρτι, Πέστο δυόσµου.

Θερινά πικ νικ
Αφήνοντας πίσω την κοσμοσυρροή και τη βουή της πόλης κάνουμε πικνίκ σε βουνό ή θάλασσα με φίλους, με γεύσεις όλο χρώμα και άρωμα εποχής, σε συνταγές του Γιώργου Δημητρακόπουλου.
Φραντζόλα για πικνικ, Πατατόψωµο µε φέτα, κρεµµύδια & πέστο, Τσούρος µε σοκολάτα & πιπέρι καγιέν, Μπρουσκέτες µε φέτα, ντοµάτα, βασιλικό & Pesto alla Genovese.

Κατευθείαν στο ψητό
Ο Γιώργος Δημητρακόπουλος ψήνει στον φούρνο κοτόπουλο, φασόλια με λουκάνικο και αυγά, τσιπούρες με κρούστα μυρωδικών, ζουμερά μπέργκερ, αλλά και μπανάνες. Γιατί τα ψητά ταιριάζουν στο καλοκαίρι.
Κοτόπουλο µε σάλτσα blue cheese, Λαχταριστό µπέργκερ µε καραµελωµένα κρεµµύδια, Τσιπούρα ψητή µε κόκκινη πάστα κάρυ & σαλάτα ρυζιού µε µάνγκο, Μπανάνα σπλιτ, Αγγλικό πρωινό.

Το τηγάνι της παρέας
Η Εύα Μονοχάρη λύνει τον γευστικό γρίφο της εβδομάδας με πιάτα που μοιράζονται ανάμεσα σε φίλους και οικογένεια και μοσχοβολούν καλοκαίρι.
Γαύρος αχνιστός, Βλίτα τσιγαριαστά µε ντοµάτα & σκορδαλιά, Σαρδέλα µε ντοµάτα & ούζο, Σφουγγάτο µε τριµµένο κολοκύθι & µυρωδικά, Κεφτεδάκια µε ελιές & φρέσκια ντοµάτα, Σκοπελίτικη τυρόπιτα.

Τυρολατρείες
Ο Γιώργος Δημητρακόπουλος μας ετοιμάζει συνταγές της ευκολίας με πρωταγωνιστή το τυρί. Αλμυρές ή γλυκές, είναι όλες νόστιμες και έτοιμες μέχρι να πεις… τυρένιο!
Σαλάτα µε 2 διαφορετικά πεπόνια & µοτσαρέλα, Δροσερή σαλάτα ρόκα µε φρέσκα σύκα & παρµεζάνα, Τηγανητά νιόκι µε προσούτο & ανθότυρο, Τραγανές πατάτες φούρνου µε θυµάρι & γραβιέρα, Εύκολο τιραµισού.

Μαζί τους ετοιμάζουμε:

*Την πιο κρεμώδη και βελούδινη πανακότα, βήμα βήμα!

*Σπιτικό βελούδινο παγωτό!

* 4×1 toppings για παγωτό βανίλια!

Ακόμα!
-Ιδέες και προϊόντα για το σπίτι
-Συνέντευξη με την Ελληνίδα σεφ του Nobu στη Marbella, Ελένη Μανούσου!
-Βιβλίο
-Τα κρασιά του μήνα!
-Δροσερά κοκτέιλ
-Έλληνες παραγωγοί που ξεχωρίσαμε αυτόν τον μήνα!

Olive! Μοιραζόμαστε όλοι μαζί το πάθος μας για μια νόστιμη ζωή!
Αυτή την Κυριακή μόνο με το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ!
Μην το χάσετε!