Όλοι εμείς οι fans του Anthony Bourdain μπορούμε πλέον να γνωρίσουμε, αλλά και να μαγειρέψουμε τις πιο αγαπημένες συνταγές του γνωστού σεφ, που μόλις κυκλοφόρησαν στα βιβλιοπωλεία, μεταφρασμένες και στα ελληνικά.


Από το οπισθόφυλλο της αμερικανικής έκδοσης

Το τελευταίο βιβλίο του εκλιπόντος celebrity chef, με τίτλο «Αγαπημένα cookbook», είναι ίσως το πιο προσωπικό του δημιούργημα, αφού στις 300 σελίδες του συγκεντρώνει τις πιο αγαπημένες του συνταγές, από τη δική του κουζίνα αλλά και από τα ταξίδια του, δοσμένες με τον ξεχωριστό τρόπο του, ώστε να βοηθήσει όποιον τις ετοιμάσει να καταπλήξει με τις ικανότητές του. Τις συνοδεύει δε και με προσωπικές εξομολογήσεις, κάνοντας αυτό το βιβλίο πολλά περισσότερα από ένα ακόμη βιβλίο μαγειρικής.

Στις σελίδες του βρίσκουμε συνταγές από κάθε κατηγορία φαγητού (πρωινό, σαλάτες, σούπες, σάντουιτς, τα βασικά τού πάρτι, κανόνες των χάμπουργκερ, ζυμαρικά, ψάρια και θαλασσινά, πουλερικά, Ημέρα των Ευχαριστιών, κρέας, συνοδευτικά, επιδόρπια, ζωμοί, σάλτσες και ντρέσινγκ), με μια σύντομη εισαγωγή ή ιστορία σε κάθε κεφάλαιο και σε κάθε συνταγή. Μάλιστα, έχει φροντίσει να εξηγεί αναλυτικά και βήμα προς βήμα τις συνταγές και τις τεχνικές, με το δικό του αθυρόστομο και χιουμοριστικό ύφος, που γνωρίσαμε μέσα από τις εκπομπές του.

info
Αγαπημένα cookbook, ΠΕΔΙΟ Εκδοτική, τιμή: 26,90€.