Οι μαθητές πρόκειται να επιστρέψουν στα θρανία στις 14 Σεπτεμβρίου και ανάμεσα στις ανησυχίες των γονέων είναι και πώς θα λειτουργήσουν τα κυλικεία, ώστε να μην υπάρχει περίπτωση να εκτεθούν τα παιδιά στον κορωνοϊό από εκεί.

Υπενθυμίζεται ότι οι μαθητές θα πηγαίνουν στο σχολείο φορώντας μάσκα, με την επιτροπή των εμπειρογνωμόνων να προτείνει την υφασμάτινη μάσκα για τα μικρά παιδιά. Πέρα όμως από αυτό, είναι αναγκαίο να ληφθούν και άλλα μέτρα προστασίας στις σχολικές μονάδες, μεταξύ των οποίων και μέτρα που αφορούν στη λειτουργία των κυλικείων που βρίσκονται εντός των σχολείων.

Ειδικότερα, τα κυλικεία θα λειτουργήσουν κανονικά και έχουν ήδη λάβει λεπτομερείς οδηγίες, προκειμένου να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής και να μειωθεί η έκθεση του φαγητού των κυλικείων στον ιό. Για να επιτευχθεί αυτό τα προϊόντα θα διατίθενται προσυσκευασμένα.

Πάνω σε αυτό, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ Βάνα Παπαευαγγέλου, που μετείχε την 1η Σεπτεμβρίου στην ενημέρωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα, της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου και του προέδρου της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου, δήλωσε χαρακτηριστικά: «δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι θα υπάρχει ένα καλάθι με πολλά κουλούρια εκτεθειμένα στον αέρα και γι αυτό είπαμε ότι τα φαγητά θα πρέπει να είναι σε ατομικές συσκευασίες, έτσι ώστε να έχουμε άλλη μία ασπίδα προστασίας».

«Κανένα μέτρο δεν αρκεί πρέπει να έχουμε πολλά μέτρα σε όλα τα επίπεδα, έτσι ώστε να πετύχουμε το σκοπό μας», κατέληξε η κ. Παπαευαγγέλου.

Δείτε επίσης:
Διανομή ζεστών σχολικών γευμάτων με την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Οι ημερήσιες διατροφικές ανάγκες του μαθητή

Η σημασία του κολατσιού για το παιδί