Τα πρώτα γενέθλια του μωρού σας πλησιάζουν και εσείς αναρωτιέστε τι τούρτα να παραγγείλετε; Με κάποιον σούπερ ήρωα, ή μήπως με θέμα τη φάρμα. Ίσως τον ωκεανό ή ένα αγαπημένο παραμύθι; Ωστόσο, η λύση μπορεί να αποτελείται από μόλις δύο λέξεις: smash cake.
Ίσως το έχετε δει κάπου τον τελευταίο καιρό καθώς κάνει τον γύρω του διαδικτύου ως ένα δημοφιλές trend για τα πρώτα γενέθλια, ίσως και όχι. Όμως, η ιδέα του smash cake είναι απλή αλλά ταυτόχρονα και ενδιαφέρουσα. Αντί να παραγγείλετε μία πολυώροφη τούρτα, μπορείτε να πάρετε -ή να φτιάξετε- μία που θα απολαύσει πραγματικά το μωρό σας.

Τι είναι το smash cake;
Συνήθως, είναι μικρές τούρτες που το μωρό μπορεί να «σπάσει» (smash) με το χέρι, το πόδι του, ακόμα και να βάλει το κεφάλι του μέσα σε αυτή. Είναι σίγουρα μία πιο διασκεδαστική επιλογή καθώς μπορεί να κάνει ό,τι θέλει στην τούρτα και θα σας χαρίσει μερικές υπέροχες φωτογραφίες από αυτή την ξεχωριστή ημέρα.
Όπως ήδη έχετε καταλάβει, η τούρτα αυτή δεν προορίζεται για τους καλεσμένους του πάρτι αλλά μόνο για τον πρωταγωνιστή του, δηλαδή το μωρό σας.

Το μέγεθος της τούρτας
Το μέγεθος δεν χρειάζεται να είναι μεγάλο. Άλλωστε, προορίζεται μόνο για το μικρό σας. Έτσι, μία τούρτα ατομικού μεγέθους είναι αρκετή ώστε το μωρό σας να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα∙ να την πιάσει, να την περιεργαστεί, να βάλει τα χέρια και τα πόδια του μέσα.

Πώς να προστατέψω το σπίτι
Μία προφανής λύση είναι να βάλετε το μικρό σας στο καρεκλάκι του και να αφήσετε μπροστά του το γλυκό. Αν θέλετε όμως κάτι πιο σπέσιαλ, τότε επιλέξτε ένα μεγάλο τραπεζομάντηλο μίας χρήσης για πάρτι. Απλώστε το στο πάτωμα ή σε ένα μεγάλο τραπέζι και βάλτε το μωρό σας επάνω. Μία συμβουλή που σίγουρα θα σας φανεί πολύ χρήσιμη, είναι να φοράει μόνο την πάνα του ώστε να μην λερωθούν τα ρούχα του με γλυκό.
Επίσης, φροντίστε να έχετε μία πετσέτα δίπλα σας και φυσικά, τη φωτογραφική μηχανή. Στη συνέχεια, αφήνετε την τούρτα μπροστά του και εκείνο θα αναλάβει τα υπόλοιπα.

Η τούρτα των καλεσμένων
Δεν λέω, καλή ιδέα το smash cake για το εφέ και τη διασκέδαση του μωρού, τι γίνεται όμως με τη γευστική απόλαυση των καλεσμένων; Μπορείτε να παραγγείλετε μία τούρτα στην ίδια γεύση με το smash cake και όσο μεγάλη χρειάζεται ανάλογα με τον αριθμό των καλεσμένων. Μόλις οι φωτογραφίες βγουν και το μικρό σας διασκεδάσει, τότε κόβετε και σερβίρετε τη δεύτερη.

Υγιεινά tips για το smash cake
Ακριβώς επειδή δεν προορίζεται για κατανάλωση, μπορείτε να κάνετε στο smash cake ό,τι θέλετε. Μπορείτε, για παράδειγμα, να αντικαταστήσετε τη ζάχαρη με πιο υγιεινά υποκατάστατα. Επίσης, αν ακολουθείτε μία vegan διατροφή ως οικογένεια, μπορείτε να βρείτε συνταγές για vegan γλυκά που δεν έχουν δηλαδή γαλακτοκομικά. Ό,τι υλικό κι αν επιλέξετε, ένα είναι το σίγουρο: Το μωρό σας θα διασκεδάσει και εσείς θα έχετε βγάλει μερικές αξιολάτρευτες φωτογραφίες.

Διαβάστε ακόμη

Πώς να καταψύξετε σωστά την τούρτα που περίσσεψε

Τελικά να δίνουμε γλυκά στα παιδιά;

Baby boom! Τι αλλάζει στην κουζίνα σας όταν έχετε μωρό