Για ένα ακόμη καλοκαίρι, το Kids Cooking Club στη Γλυφάδα, ετοιμάζει summer camp με μαθήματα μαγειρικής, παιχνίδια, καλλιτεχνικά projects, κηπουρική και άλλα, που κρατούν τα παιδιά απασχολημένα με δημιουργικό τρόπο.

Από την Δευτέρα 14 Ιουνίου και καθημερινά, για όλο το καλοκαίρι, ξεκινάει το πρόγραμμα του summer camp, που στόχο έχει μέσα από τη βιωματική μύηση, να κάνει τη διατροφική παιδεία παιχνίδι, συνδυάζοντας την νοστιμιά με τις υγιεινές συνταγές. Παράλληλα, τα παιδιά αναπτύσσουν συνεργατικότητα και πρωτοβουλία, υπευθυνότητα και οργάνωση ενώ ταυτόχρονα εμπεδώνουν τη γνώση για την διατροφή μέσα από καλλιτεχνικές δράσεις.

Με την καθοδήγηση σεφ, εμψυχωτών μαγειρικής έκφρασης και παιδαγωγών, οι μικροί μάγειρες μαθαίνουν να επεξεργάζονται τις πρώτες ύλες, να τις κατηγοριοποιούν και να τις συνδυάζουν, να μαγειρεύουν συνταγές από την αρχή μέχρι το τέλος, να χειρίζονται υπεύθυνα μαγειρικά σκεύη, εργαλεία και συσκευές, να διαχωρίζουν τις διατροφικές κατηγορίες, να κατηγοριοποιούν τις συνταγές, καθώς και να εκπαιδεύονται στην οικιακή οικονομία, την οικολογική μαγειρική συνείδηση και την ασφάλεια και καθαριότητα στην κουζίνα.

Ταυτόχρονα, με τα εργαστήρια μαγειρικής, ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας, τα παιδιά εμπεδώνουν τη διατροφική και μαγειρική γνώση μέσα από ομαδικά παιχνίδια στον «χώρο φαντασίας» και στους κήπους, εργαστήρια -ζωγραφικής, πλαστικής και εικαστικής τέχνης και κατασκευών-, active games και κηπουρική. Τα εργαστήρια Τεχνών Food & Art είναι σχεδιασμένα από το Πρότυπο Παιδικό Κέντρο Τέχνης και Δημιουργίας «Καλλιτεχνούπολη».

Σημειώνεται ότι οι μαθητές θα πρέπει κάθε εβδομάδα να έχουν μαζί τους κατά την προσέλευση τους αρνητική δήλωση self test covid 19, η οποία θα επιδυκνείεται στην είσοδο (είτε σε έντυπη είτε σε ηλεκτρονική μορφή), όπως ακριβώς και στο σχολείο. Το self test θα πρέπει να εχει διενεργηθεί την προηγούμενη ή την ίδια ημέρα πριν την πρώτη προσέλευσή τους.

Το Summer Camp απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 4 – 15 χρονών. Οι δραστηριότητες πραγματοποιούνται καθημερινά 08:30-14:30 ή εναλλακτικά 08:00-16:30.

info
Kids Cooking Club, Ναπολέοντος Ζέρβα 58 & Ηρακλέους Γλυφάδα.
Πληροφορίες – εγγραφές, στο τηλ. 213 0030644.

Δείτε επίσης:
Baby boom! Τι αλλάζει στην κουζίνα σας όταν έχετε μωρό

Υγιεινή διατροφή στο σχολείο. Τι συστήνουν οι ειδικοί;

Πώς θα μάθετε στα παιδιά να φτιάχνουν το καλαθάκι του σχολείου μόνα τους