Simul σημαίνει “μαζί” και ποια στιγμή του χρόνου είναι καλύτερη από τις γιορτές των Χριστουγέννων, για να βρεθείς με τα αγαπημένα σου πρόσωπα και να γιορτάσετε μαζί; Το γνωστό εστιατόριο του Κολωνακίου λοιπόν, έχει δύο πολύ καλές προτάσεις για τα δύο ρεβεγιόν, των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Ο σεφ Νίκος Θωμάς και η ομάδα του έχουν σχεδιάσει δύο μενού για την παραμονή των Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, με βάση τα υλικά της εποχής, που περιλαμβάνουν και κάποια από τα πλέον κλασικά πιάτα των ημερών.

Simul-Αρνίσια-σπάλα-με-κρέμα-πολέντας,-τηγανητά-αμπελόφυλλα-και-μαύρο-σκόρδο

Το μενού της Παραμονή των Χριστουγέννων λοιπόν, ξεκινά με welcome drink berries “Rossini” και περιλαμβάνει μπαρμπούνι σαβόρο με γλυκό πελτέ τομάτας, βινεγκρέτ δενδρολίβανο με μηλόξυδο και τσιπς σκόρδου, κρεμμυδόσουπα με κρουτόν αρωματισμένο με κύμινο και παλαιωμένη γραβιέρα σπηλιάς, καραβίδες σε κρέμα από χωριάτικο λουκάνικο και αυγολέμονο λουίζας και σιγομαγειρεμένο μπούτι γαλοπούλας αρωματισμένο με εστραγκόν, πουρέ σελινόριζας, σάλτσα από άγριο μάραθο και crumble από την γέμιση. Για το τέλος, Mont Blanc με πραλίνα φουντουκιού, τραγανή μαρέγκα και κάστανο. (Κόστος: €60 / άτομο)

Την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς πάλι, ξεκινούν με welcome drink Kir Royal, ενώ το μενού περιλαμβάνει χτένι σε κριθαράκι με μελάνι σουπιάς και τηγανητά κρεμμύδια, σούπα από κάστανα σχάρας με καπνιστό χέλι και λάδι από τσορίθο, ραβιόλι με πάπια κονφί, κόκκινο λάχανο τουρσί και χειμερινή τρούφα και μοσχαρίσιο πλευρό σιγομεγειρεμένο σε πετιμέζι, αγκινάρες Ιερουσαλήμ, σαλάτα από πολύχρωμες φακές και πορτοκάλι. Για επιδόρπιο, σοκολάτα γάλακτος jivara, αλμυρή καραμέλα, φιστίκια και crumble με φυστικοβούτυρο. (Κόστος: €65 / άτομο)

info
Υψηλάντου 63, Κολωνάκι, τηλ. 210 7224737.