Δοκιμάσαμε και σας προτείνουμε 6 κρασιά ιδανικά για τα γιορτινά σας τραπέζια ή για να τα προσφέρετε ως δώρο στους αγαπημένους σας.

Δοκιμάσαμε και μας άρεσαν

mantilari - Αντίγραφο

Mantilari Nouveau 2017
Κρήτη ΠΓΕ
Οινοποιείο Ν. Γαβαλάς (προϊόν βιολογικής γεωργίας)
Με αυτό το κρασί, ο Νίκος Γαβαλάς, τέταρτης γενιάς αμπελουργός, στον Βοριά του Ηρακλείου, διεκδικεί τρεις μοναδικότητες. Και nouveau -απ’ όσο ξέρω, δεν υπάρχει άλλο ελληνικό για φέτος- και από την ποικιλία Μαντηλάρι και πιστοποιημένο προϊόν βιολογικής γεωργίας. Ομως, πάνω απ’ όλα μάς προσφέρει ένα χαριτωμένο κρασί, με ζωηρό κόκκινο-ιώδες χρώμα και πληθωρική αρωματική παρουσία, όπου επικρατεί το ώριμο κεράσι, η μπανάνα και λιγότερο το φραμπουάζ, μαζί με μια ανεπαίσθητα πικάντικη αύρα, η συνεισφορά ίσως της ποικιλίας στα κλασικά αρώματα των nouveaux. Δροσερό στο στόμα, ανάλαφρο αλλά όχι άδειο, με ευχάριστη οξύτητα και άφθονο φρούτο.
Τιμή: περίπου 8,50€ στο ράφι.

PRIMUS-ZITSA - Αντίγραφο

Primus Ζίτσα ΠΟΠ 2016
Κτήμα Γκλίναβος
Η Ζίτσα είναι μία από τις μικρότερες αμπελουργικές ζώνες με Ονομασία Προέλευσης στην Ελλάδα και η μόνη όπου βασιλεύει η λευκή ποικιλία σταφυλιού Ντεμπίνα. Κάτω από την ένδειξη Primus, το Κτήμα Γκλίναβου προτείνει μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδοχή αυτής της ντελικάτης ποικιλίας, που προέρχεται από διαλεγμένα αμπελοτόπια της ζώνης. Αχυρόξανθο, λαμπερό χρώμα, φρέσκα αρώματα πράσινων, κυρίως, φρούτων, με διακριτικές νότες λεμονανθών και γρασιδιού, και ισορροπημένη γεύση που συνδυάζει δροσιά και φρεσκάδα, με καλή δομή και διάρκεια.
Τιμή: περίπου 10,50€ στο ράφι.

Franz_Hirtzberger_2014 - Αντίγραφο

Gruner Veltliner Rotes Tor 2014
Franz Hirtzberger, Αυστρία
Η κόκκινη πύλη (Rotes Tor) μπορεί να βάφτηκε με αίμα κατά τη διάρκεια των σουηδικών πολέμων, όμως σήμερα οδηγεί σε ένα από τα σπουδαιότερα αμπελοτόπια του αυστριακού Wachau. Τα γεμάτα γνεύσιο και σχιστόλιθο εδάφη προικίζουν με ξεχωριστό χαρακτήρα το χαρισματικό σταφύλι Gruner Veltliner και ο σπουδαίος Franz Hirtzberger το μετουσιώνει σε ένα κρασί παγκόσμιας κλάσης. Γευστικός πλούτος, ατελείωτη επίγευση και αρώματα αρμπαρόριζας, άσπρου πιπεριού και ορυκτών συνθέτουν ένα οινικό ποίημα που θα συγκινεί για μια 10ετία.
Oινόκοσμος, τηλ.: 210 9212205, ενδ. τιμή 30€.

Value for money

AROMA LOFOU WHITE_GR - Αντίγραφο

Αρωμα Λόφου Λευκό 2016
Achaia Clauss
Η εντυπωσιακή βελτίωση των επιδόσεων του ιστορικού πατραϊκού οινοποιείου αντικατοπτρίζεται σε όλη την γκάμα του, συμπεριλαμβανομένης της οικονομικής σειράς Αρωμα Λόφου. Η λευκή ετικέτα της εξαιρετικής τριάδας βάζει στο μπουκάλι τις ποικιλίες Μοσχοφίλερο, Μαλαγουζιά και Chardonnay και βγάζει από αυτό όλες τις αρετές της καθεμιάς! Ετσι το τριαντάφυλλο, το αχλάδι, το λεμόνι και η λουΐζα θέτουν τους αρωματικούς τόνους, ενώ το καλοφτιαγμένο στόμα σιγοντάρει με ακριβοδίκαιες δόσεις δροσιάς και όγκου να προσφέρουν άριστη ισορροπία.
Τιμή: περίπου 7,10€ στο ράφι.

enotria-red-photo - Αντίγραφο

Enotria Ερυθρός 2016
Κρήτη ΠΓΕ
Οινοποιείο Ν. Δουλουφάκη
Ο Νίκος Δουλουφάκης, αξιοποιώντας τις ντόπιες ποικιλίες Κοτσιφάλι και Μαντηλάρι, αλλά και την κοσμοπολίτικη Syrah, δίνει ένα κρασί με σχέση τιμής-ποιότητας για σεμινάριο. Λαμπερό κόκκινο στο χρώμα, με λεπτές μοβ πινελιές, ξεδιπλώνει ένα πλούσιο αρωματικό δυναμικό στη μύτη, όπου πρωταγωνιστούν τα γλυκά κόκκινα φρούτα, ακόμα και σε μορφή μαρμελάδας, ενώ δεν λείπουν οι νύξεις των μπαχαρικών, περισσότερο ως κανέλα και πιπέρι. Στο στόμα, οι τανίνες είναι λεπτές, ευγενικές και καλύπτονται όμορφα από το φρούτο, συνθέτοντας ένα ευχάριστο και ευκολόπιοτο σύνολο, με καλή διάρκεια.
Τιμή: περίπου 5,00€ στο ράφι.

Botter Gran Passione Rosso - Αντίγραφο

Gran Passione 2014
Botter, Italy
Η μέθοδος appassimento (αφυδάτωση των σταφυλιών υπό σκιά) είναι μια κοστοβόρα συνήθεια στην περιοχή του Veneto και δίνει τα μυθικά όσο και πανάκριβα Amarone della Valpolicella. Ομως το να εφαρμόζεται σε κρασιά της κατηγορίας τιμής του Gran Passione είναι αξιοθαύμαστο, όπως αξιοθαύμαστη είναι η συμπύκνωση, η γλυκόπιοτη αίσθηση και το μεθυστικό άρωμα γλυκών μαύρων φρούτων που αυτό διαθέτει. Προσθέσετε εδώ το μεγαλοπρεπές packaging και αυτό το blend από Merlot και Corvina θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους ακόμα και στις πιο ξεχωριστές στιγμές!
Τιμή: περίπου 9,90€ στο ράφι (Κάβα Oak).