Δεν υπάρχουν πιο γιορτινά τραπέζια από αυτά των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, με τα περισσότερα πιάτα να είναι ύμνος στην κρεατοφαγία. Βέβαια, τώρα γινόμαστε και πιο απαιτητικοί με το ποιο κρέας ή ποιο κομμάτι θα επιλέξουμε. Σας παρουσιάζουμε, λοιπόν, τα πιο ψαγμένα κρεοπωλεία της Αθήνας, που ξεχωρίζουν για την ποιότητα των κρεάτων τους, τις ιδιαίτερες κοπές και το στιλ τους!

drakoulis3

openproject2

Δρακούλης Meat
Αν ο όρος “boutique κρέατος” είναι δόκιμος, τότε σίγουρα ταιριάζει στο κρεοπωλείο που έχει στήσει στη Βούλα ο Στράτος Δρακούλης. Ντιζαϊνάτο, με μεγάλες ψηλές βιτρίνες-ψυγεία από όπου διαλέγετε κρέας (από μια αξιοζήλευτη ποικιλία) και ξύλα κοπής κρέατος σε διάφορα σημεία στον χώρο -σαν τραπεζάκια σε club! Ο Δρακούλης άλλωστε, είναι διάσημος και για τη μουσική που παίζει στα καταστήματα του. Τι βρίσκουμε εκεί; Κρέατα και κοπές που ικανοποιούν και τον πιο απαιτητικό σεφ: από το περίφημο kobe μέχρι βιολογική γαλοπούλα και όλα τα κυνήγια. Δίπλα τους και πιο ολοκληρωμένες λύσεις, με τα δικά τους ρολά με berries, την ξεκοκαλισμένη γαλοπούλα με γέμιση ή το αγριογούρουνο και το ελάφι που συνοδεύονται από τη σάλτσα τους και είναι έτοιμα για ψήσιμο, να μας λύνουν τα χέρια! Από εκεί παίρνετε και διάφορα delis, όπως σάλτσες, chutneys και ζυμαρικά. Σημειώστε, ότι στο υπόγειο του κρεοπωλείου λειτουργεί πλέον και το νέο restauroom Dry & Raw, με πιάτα που τιμούν το καλό κρέας του κρεοπωλείου, συνοδευμένες με ποικιλίες κρασιών από τον παγκόσμιο αμπελώνα. Κι αν η Βούλα σας πέφτει μακριά, υπάρχει και το κατάστημα της Νέας Σμύρνης -το πρώτο και πιο κλασικό-, ενώ αν βρίσκεστε στη Μύκονο μπορείτε να επισκεφθείτε το κατάστημα στην περιοχή Βρύση!

Βασ. Παύλου 103, Βούλα, τηλ. 210 8955655 / Αγίας Σοφίας 90, Νέα Σμύρνη, τηλ. 210 9320211-210 9343087 / Περιοχή Βρύση, Μύκονος, τηλ. 22890 23022.

giannis-olive-portr80471

Ο Γιάννης
Όταν κάποιος αγαπάει τη δουλειά του και την κάνει με μεράκι, δεν μπορεί παρά να δημιουργεί κάτι αξιοθαύμαστο! Σαν το κρεοπωλείο του ζεύγους Γιάννη Μαρόλη και Γωγώς Γιαννακοπούλου, που φέρνουν στα Εξάρχεια όποιον αγαπά το καλό κρέας. Ο χώρος τους θα σας κερδίσει αρχικά με την απίστευτη καθαριότητά του, αλλά και με τη ροκ μουσική που ακούγεται ασταμάτητα και δίνει το ρυθμό στις αγορές, ενώ θα εκτιμήσετε πολύ και τη μεγάλη ποικιλία των προϊόντων τους. Για τις γιορτινές μέρες επιλέξτε ανάμεσα σε γαλοπούλα, πάπια, φραγκόκοτες, αγριογούρουνο και γουρουνόπουλα μικρά και μεγάλα, καθώς και αρνάκια, κατσικάκια και μοσχάρι (που φτιάχνονται και διπλωμένα σε λαδόκολλα, έτοιμα για ψήσιμο). Το μαγαζί φημίζεται και για τα γεμιστά ρολά του από κοτόπουλο, γαλοπούλα, αρνί, φραγκόκοτα, πάπια και χοιρινό, με διάφορες γεμίσεις. Μην παραλείψετε και τα λουκάνικα δικής τους παραγωγής όπως αγριογούρουνου με cranberries και κεράσι.

Καλλιδρομίου 51 & Εμ. Μπενάκη, Αθήνα, τηλ. 210 3301230

MSP_8378

bralou1

Φάρμα Μπράλου
Αγαπήσαμε το κατάστημα της Κηφισιάς, από όπου βρίσκουμε κρέατα από εξαιρετικές ράτσες βοοειδών που εκτρέφουν στη φάρμα τους και χαρήκαμε πολύ όταν ήρθαν και στο Κολωνάκι, στον πρώτο όροφο του νέου γαστρονομικού πολυχώρου Yoleni’s Store, μια και εκτός από το να προμηθευόμαστε τα κρέατά τους μπορούμε και να τα απολαύσουμε στο εστιατόριό τους! Στις βιτρίνες των κρεοπωλείων, λοιπόν, διατίθενται επιλεγμένα κρέατα σε όλες τις δημοφιλείς κοπές και επιλογές μακράς ωρίμανσης, όπως μοσχάρια Black Angus (100% purebred), Charolais, Limousin, Aubrac, Red Angus, μακεδονικοί νεροβούβαλοι, αιγοπρόβατα, ελληνικός μαύρος χοίρος και μεγάλη ποικιλία πουλερικών (γαλοπούλες, κοτόπουλα, φασιανοί, πάπιες, χήνες, πέρδικες, ορτύκια και φραγκόκοτες). Παράλληλα, για την περίοδο των γιορτών, διατίθενται και μια σειρά από special προϊόντα που συνοδεύουν ιδανικά το κρέας όπως σπάνια τυριά, ιδιαίτερες μουστάρδες και αρωματισμένα ελαιόλαδα.

Τατοΐου 73 & Χαριλάου Τρικούπη, Κηφισιά, τηλ. 210 2713126 / Σόλωνος 9, Κολωνάκι, τηλ. 212 2223629

Ανδριόπουλος
Με άριστη σχέση ποιότητας – τιμής, τα 2 «Ανδριόπουλος Market κρεάτων και τροφίμων» στο Περιστέρι και στον Γέρακα, είναι από τους καλύτερους προορισμούς για τις αγορές σας και την περίοδο των Χριστουγέννων. Στην πλούσια γκάμα τους βρίσκετε όλες τις κλασικές επιλογές, όπως χοιρινό, μοσχάρι, αρνάκι γάλακτος και κοτόπουλο και, επειδή Χριστούγεννα έχουμε, δεν λείπει και η γαλοπούλα. Για ακόμη πιο πλούσια γιορτινά μαγειρέματα, βάλτε στο καλάθι σας και γεμιστό ρολό χοιρινό ή κοτόπουλο, με το δεύτερο να υπάρχει και σε μικρότερη εκδοχή για ατομικές απολαύσεις, αλλά και χωριάτικα λουκάνικα, σεφταλιές και μπιφτέκια. Η μαριναρισμένη τηγανιά τους με χοιρινό ή κοτόπουλο, συνοδεύει ιδανικά το κρασί για να τσιμπάτε όσο ψήνετε η γαλοπούλα.
Λεωφ. Κηφισού 112, Περιστέρι, τηλ. 210 2852120 / Λεωφ. Μαραθώνος & Σπάτων, Γέρακας, τηλ. 210 6612662

20161113_145058

20161109_132920

Κρεοτεχνείο Γεωργιάδης
Ένα πρότυπο κρεοπωλείο με ιστορία σχεδόν 30 χρόνων και δικό τους εργαστήριο υψηλών προδιαγραφών, όπου παράγουν κρέατα και αλλαντικά που ξεχωρίζουν για την ποιότητά τους. Για το γιορτινό τραπέζι, λοιπόν, παίρνουμε μαύρο χοίρο, αγριογούρουνο, γουρουνόπουλο ξεκοκαλισμένο με το κεφαλάκι του, κορώνες (χοιρινή, αρνίσια, αγριόχοιρου και iberico) και ελληνικά χοιρινά και μοσχάρια. Επειδή οι μέρες ζητούν γαλοπούλα, αν την παραγγείλετε θα σας την έχουν και γεμιστή, ενώ πολύ καλά είναι και ρολά γαλοπούλας με γέμιση κάστανο, κουκουνάρι, σταφίδες και δαμάσκηνα και το γεμιστό χοιρομέρι με δαμάσκηνο και πορτοκάλι. Δίπλα τους και πολλά είδη delicatessen. Επιπλέον, ακριβώς πίσω έχουν και δική τους ταβέρνα, όπου κατόπιν παραγγελίας μπορούν να σας ψήσουν τα κρέατα που θα αγοράσετε, γλιτώνοντάς σας από τον κόπο του φούρνου!

Λεωφ. Μαραθώνος 82, Πικέρμι, τηλ. 210 6039870

eviotopoi-43

Ευβιότοποι
Με δικά τους αγροκτήματα και καθετοποιημένη παραγωγή από την εκτροφή μέχρι την κατανάλωση, οι Ευβιότοποι μπορούν να υπερηφανεύονται για το βιολογικό τους κρέας, με τις γαλοπούλες να έχουν αυτές τις μέρες την τιμητική τους. Μάλιστα, τις προμηθεύεστε μαζί με τη μαρινάδα και τη συνταγή για να τις μαγειρέψετε! Πέρα από τις γαλοπούλες, στα 2 καταστήματά τους βρίσκετε για το γιορτινό τραπέζι και μοσχάρι κόντρα φιλέτο σε δίχτυ με μπαχαρικά, roast beef έτοιμο μαριναρισμένο για μαγείρεμα, ρολό χοιρινό με τυρί και λιαστή ντομάτα ή με αποξηραμένα φρούτα και κάστανο και ρολό κοτόπουλο με chutney κολοκύθας και φέτα. Βέβαια, επειδή η διαθεσιμότητα δεν είναι απεριόριστη, είναι απαραίτητη η προπαραγγελία.

Λ. Κηφισίας 359, Ν. Ερυθραία, τηλ. 210 6207981 / Αγγελοπούλου 4, Ν. Ψυχικό, τηλ. 210 6777730