Το εστιατόριο Simul που τον τελευταίο χρόνο έχει μπει στη λίστα με τις αγαπημένες μας επιλογές για έξοδο στο κέντρο της Αθήνας, μας καλεί να γιορτάσουμε την παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Ο σεφ Νίκος Θωμάς σχεδίασε δύο ευφάνταστα μενού για τα ρεβεγιόν, με βάση τα υλικά της εποχής και τη δημιουργικότητα της έμπνευσης, γιατί και τις γιορτές θέλουν να τις περάσουμε μαζί. Γιατί, για να μην ξεχνιόμαστε, Simul σημαίνει Μαζί!

SIMUL--anoigma2

Το μενού για την παραμονή των Χριστουγέννων λοιπόν, ανοίγει με welcome drink και σούπα σελινόριζα “αυγολέμονο”, με τσιπς από μάγουλα μαύρου χοίρου και συνεχίζεται με tartare παντζάρι με χαρούπι, καρύδια και γκοργκοτζόλα dolce και τηγανητό ραβιόλι γεμιστό με χόρτα εποχής, καμένο κατσικίσιο τυρί και μαρμελάδα από πολύχρωμα τοματίνια. Από ένα χριστουγεννιάτικο μενού δε γίνεται να λείπει και η γαλοπούλα ή αλλιώς σιγομαγειρεμένο μπούτι γαλοπούλας αρωματισμένο με εστραγκόν, κολοκύθα και τηγανητή γέμιση, ενώ το μενού ολοκληρώνεται με sοrbet μανταρίνι και εκλέρ με κρέμα κάστανο.(Κόστος: €50 / άτομο)

Την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς πάλι, το μενού ξεκινά με welcome drink και σούπα φιδέ με άγρια μανιτάρια, miso και τσίλι νίμα. Στη συνέχεια, σειρά έχει μια σαλάτα κινόα με σαλατικά σχάρας, ζελέ ρόδι και τηγανητό μαστέλο, φρέσκα χτένια με ριζότο πατάτας και μαρμελάδα λεμόνι και σιγομαγειρεμένη σπάλα από ζαρκάδι με ρίζες της γης και τρούφα. Ο γλυκός επίλογος της χρονιάς γίνεται με παγωτό βατόμουρο και τάρτα μελομακαρόνου με καμένη λευκή σοκολάτα. (Κόστος: €60 / άτομο)

info
Υψηλάντου 63, Κολωνάκι, τηλ. 210 7224737.