Δεν υπάρχει καλύτερο διακοσμητικό για το σπίτι τις μέρες των Χριστουγέννων από τα γλυκά, που ξετρελαίνουν μικρούς και μεγάλους και σε κάνουν να αισθάνεσαι σαν να βρίσκεσαι στο πιο ονειρικό σκηνικό. Συγκεντρώσαμε, λοιπόν, μερικές προτάσεις διακόσμησης που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους.

XRISTOYGENNA5

Gingerbread cookies για το δέντρο
Τα διάσημα μπισκοτάκια με τζίντζερ που έχουν συνδεθεί με τα Χριστούγεννα, εκτός από μεγάλη απόλαυση σου δίνουν και γουστόζικες ιδέες διακόσμησης, μιας και δεν είναι σπάνιο να χρησιμοποιούνται και ως στολίδια για το δέντρο. Το μυστικό που τα κάνει να ξεχωρίζουν; Τα διάφορα σχήματα που θα τα κόψετε (π.χ. αστέρια, μπότες, καμπανούλες, καρδιές), η τρύπα από την οποία θα περάσει η κορδέλα για να τα κρεμάσετε και φυσικά το γλάσο σε διάφορα χρώματα που θα τα κάνει ακόμα πιο ακαταμάχητα.

Ακολούθησε τη συνταγή μας για Gingerbreads σε σχήμα στολιδιών

Στολίστε το σπίτι με gingerbreads
Περάστε κορδέλες από τις τρυπούλες που έχετε δημιουργήσει και κρεμάστε τα gingerbreads στο δέντρο ή χρησιμοποιήστε τα για να δέσετε τις πετσέτες στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

XRISTOYGENNA4

Φτιάξτε από 2 τρύπες στο ίδιο ύψος σε κάθε μπισκότο και μετά περάστε πολλά μπισκότα σε μία μακριά κορδέλα, δημιουργώντας μια γιρλάντα με gingerbreads που γίνεται εξαιρετικό διακοσμητικό για το γιορτινό τραπέζι.

XRISTOUGENNA

Με gingerbreads – αστεράκια, σε διάφορα μεγέθη μπορείτε να φτιάξετε διακοσμητικά χριστουγεννιάτικα δέντρα. Απλά ετοιμάζετε ένα πηχτό γλάσο με άχνη ζάχαρη και νερό που θα χρησιμοποιήσετε για να κολλήσετε μεταξύ τους τα μπισκοτάκια και ξεκινάτε να “χτίζετε” το δέντρο σας βάζοντας κάτω το μεγαλύτερο αστέρι, λίγο γλάσο στη μέση του και από πάνω το αμέσως μικρότερο μέγεθος μπισκότου (φροντίζοντας να το στρίψετε λίγο). Συνεχίζετε έτσι και στο τέλος, το μικρότερο αστεράκι το κολλάτε όρθιο.

XRISTOYGENNA3

Τα μπισκοτένια σπιτάκια που θαυμάζετε στα ζαχαροπλαστεία αυτές τις μέρες φτιάχνονται με την ίδια ζύμη και δεν είναι καθόλου δύσκολο να τα κάνετε και εσείς στο σπίτι. Θα χρειαστεί να πάρετε ένα μεγάλο χαρτόνι και να φτιάξετε τα πατρόν ή αλλιώς ένα μεγάλο παραλληλόγραμμο για τα δύο πλαϊνά της οροφής, ένα λίγο μικρότερο για τους τοίχους δεξιά και αριστερά και ένα ακόμη τετράγωνο που η πάνω άκρη του θα μοιάζει με τρίγωνο για να κόψετε την πρόσοψη και το πίσω μέρος του σπιτιού.

XRISTOUGENNA1

Με τα κομμάτια αυτά θα μετρήσετε και θα κόψετε τη ζύμη, θα ψήσετε τα μπισκότα και όταν κρυώσει θα φτιάξετε ένα παχύρρευστο γλάσο με ασπράδι αβγού, άχνη ζάχαρη και χυμό λεμονιού για να κολλήσετε τα κομμάτια μεταξύ τους και να συναρμολογήσετε το σπιτάκι. Όσο για τη διακόσμηση του, χρησιμοποιήστε το ίδιο γλάσο, χρωματιστές καραμέλες και φαντασία και φτιάξτε το πιο γλυκό σπιτάκι.

XRISTOYGENNA6

Καραμέλες παντού
Στα καταστήματα με ζαχαρώδη θα βρείτε δεκάδες διαφορετικές καραμελίτσες, όπως δίχρωμα μπαστουνάκια, που μπορείτε να κρεμάσετε στα κλαδιά του δέντρου ή να βάλετε σε βάζα τα οποία θα δώσουν χρώμα και γιορτινή αίσθηση στο χώρο.

XRISTOUGENNA2

Χριστουγεννιάτικα cupcakes
Τα αγαπημένα σας cupcakes φορούν τα χριστουγεννιάτικα τους, στολίζουν τις πιατέλες και το σπίτι και γίνονται το αγαπημένο συνοδευτικό για τον καφέ και το τσάι σας δίπλα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο. Το μόνο που χρειάζονται, άλλωστε, είναι χρωματιστή ζαχαρόπαστα και λίγη φαντασία ώστε να φτιάξετε με αυτήν διάφορα γιορτινά σχήματα, όπως φύλλα γκι, κορδέλες και φιόγκους δώρου, νιφάδες, σκουφάκια Άϊ Βασίλη και χιονανθρώπους, που μεταμορφώνουν τα κεκάκια.

XRISTOYGENNA8

Όσο για τις συνταγές για τα cupcakes έχουμε 2 φοβερές προτάσεις:

Κεκάκια γιαουρτιού με μύρτιλα και λευκή σοκολάτα
Cupcakes με λάιμ

Δείτε επίσης:
Εύκολα γιορτινά cupcakes με σαμπάνια

Χριστουγεννιάτικα brownies σε σχήμα δέντρου

Φτιάχνουμε σπιτάκια gingerbread με τα παιδιά