Mία σάλα με θέα τη φωταγωγημένη πόλη, η γιορτινή Ακρόπολη σε πρώτο πλάνο, κομψός χριστουγεννιάτικος διάκοσμος και ένα γιορτινό μενού είναι το σκηνικό που στήνει τις φετινές γιορτές το rooftop The Grand by Interni.

Ειδικότερα, το Χριστουγεννιάτικο και Πρωτοχρονιάτικο μενού που επιμελήθηκε ο Executive Chef Θάνος Κακαράς, είναι ένα fusion Μεσογείου και Ανατολής, με τις «πολύτιμες» πρώτες ύλες να εμπλουτίζονται από εξωτικά στοιχεία.

Στο μενού των Χριστουγέννων για παράδειγμα, περιλαμβάνονται Σούπα γλυκιάς κολοκύθας με γαρίδες και αφρό λεμονιού, Carpaccio μοσχαριού με λάδι εστραγκόν, χουρμά, crouton, cocoa mayo, παγωτό passion και ζελέ χαμομήλι, Σαλάτα πράσινη με καπνιστό τυρί, ξηρούς καρπούς, κόκκινα φρούτα και vini ροδιού, Ravioli αστακού με consommé ντομάτας και αφρό bisque-λεμόνι, για κυρίως Φραγκόκοτα με πουρέ καρότο, berries και roasted fragola ή Γλώσσα hollandaise λεμονιού με σταμναγκάθι και κρούστα από κολοκύθι και τηγανητή κάππαρη. Για το τέλος, marron glaces με mousse λευκής σοκολάτας και σάλτσα πικρής σοκολάτας. Κόστος: 100€ / άτομο – 50€ για παιδιά μέχρι 12 ετών.

Όσο για το μενού της Πρωτοχρονιάς, περλαμβάνει King Crab tartare με yuzu-ponzu, Σούπα μανιταριών με γλυκό κρασί Porto, καβουρδισμένα φουντούκια και πραλίνα με miso, Σαλάτα παντζάρι με vinaigrette από ξίδι framboise και sorbet κατσικίσιο τυρί, Ορτύκι γεμιστό με foie gras, πίκλα εσαλότ και jous ορτυκιού, για κυρίως Φιλέτο μπακαλιάρου με τρεις υφές από αγκινάρα Ιερουσαλήμ και χόρτα εποχής ή Beef fillet a la Rossini με foie gras, φρέσκια τρούφα και σάλτσα κόκκινου κρασιού και για το τέλος, σοκολατένιος βράχος με γέμιση ρευστής σοκολάτα και καραμέλας. Κόστος: 160€ / άτομο.

info
Grand Hyatt Athens, Λεωφ. Συγγρού 115, Αθήνα, τηλ. 214 4021208.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr