Ένα μοναδικό γευστικό ταξίδι ξεκίνησε πριν από λίγες ημέρες στα ξενοδοχεία AKS Hinitsa Bay και AKS Porto Heli. Ο βραβευμένος με “Χρυσό Σκούφο” σεφ Γιάννης Λουκάκος, επιμελείται τα μενού στα δύο καινούρια εστιατόρια των AKS Hotels, Riviera και Porfyra, όπου οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν δημιουργίες εμπνευσμένες από τις παραδόσεις της Μεσογείου, με έμφαση στην εποχικότητα και την αγνότητα των ντόπιων πρώτων υλών. Ο σεφ παρουσιάζει μία νέα γαστρονομική εμπειρία με φόντο το όμορφο Πόρτο Χέλι σε ένα ιδανικό καλοκαιρινό σκηνικό.

Ενδεικτικά, στο μενού θα βρούμε τραγανό καλαμάρι με κρούστα από panko, μαγιονέζα yuzu και φύκια wakame, γιουβέτσι της θάλασσας με κρόκο κοζάνης, μοσχολέμονο και βασιλικό, καθώς και το black angus rib eye με σάλτσα chimichurri και τηγανητές πατάτες, λαβράκι ceviche με σάλτσα passion fruit και μοσχολέμονου, πιπεριά τσίλι και καψαλισμένο καλαμπόκι, η δροσερή σαλάτα φινόκιο με ελιές καλαμών, κρέμα ταραμά και βινεγκρέτ πορτοκαλιού, καθώς και το κοτόπουλο tandoori με σαλάτα κινόα και σος γιαουρτιού. Λαχταριστά επιδόρπια και δροσιστικά signature cocktails συμπληρώνουν ιδανικά το μενού.

Διαβάστε ακόμα:

Πίτσα με θαλασσινά (όλα τα tips που πρέπει να γνωρίζετε)

Το κόλπο για το πιο ζουμερό βραστό καλαμπόκι

Σεβίτσε ή παπαλίνα;