Ιδιαίτερα δραστήριος είναι τη φετινή χρονιά ο σεφ Γιάννης Λουκάκος, αφού λίγο καιρό μετά το opening του Buddha’s Hand, άνοιξε το νέο του εστιατόριο, που βρίσκεται επίσης στο Χαλάνδρι.

Το Alio, που παίρνει το όνομα του από το επίρρημα aliō, που σημαίνει αλλού, μια άλλη κατεύθυνση, διαφορετική προσέγγιση, έρχεται να μας επανασυστήσει την ιταλική κουζίνα, παρουσιάζοντας τις παραδοσιακές γεύσεις αλλιώς.

Το νέο εστιατόριο βρίσκεται επί της Βασιλέως Γεωργίου, σε μία μονοκατοικία με δροσερή, όμορφη αυλή, όπως συνηθίζεται άλλωστε για την περιοχή του Χαλανδρίου και στο μενού του βρίσκουμε πιάτα όπως Μοτσαρέλα burrata με φρούτο εποχής confit με το ζωμό του, φιστίκια Αιγίνης και λάδι βασιλικού, Carpaccio λαβράκι με σάλτσα vierge με ντοματίνια, κάππαρη, ελαιόλαδο, τσίλι και λεμόνι, Vitello tonnato με black angus, ρόκα, σάλτσα τόνου, τηγανητή κάππαρη και λεμόνι confit, Λιγκουίνι με μελάνι σουπιάς, αχινό, καλαμάρι, ‘nduja, ψητά ντοματίνια, λεμόνι και τσίλι, Bistecca με τηγανητή πολέντα και baby σαλατικά. Από το μενού δεν λείπει και η πίτσα όπως η ιδιαίτερα Ragu με σιγομαγειρεμένο μοσχάρι black angus, καρότα, ρικότα, και δεντρολίβανο.

info
Βασιλέως Γεωργίου 34, Χαλάνδρι, τηλ. 210 6850745.

Το άρθρο της εβδομάδας