Αν είσαι γνήσιος φίλος του ψαριού δεν υπάρχει περίπτωση να μην υποκλίνεσαι στα πιάτα του Ψάριστον, της διάσημης ψαροταβέρνας του Ν. Ηρακλείου. Πλέον, ο Βασίλης Ακρίβος κάνει ένα δώρο και σε όσους από εμάς δεν μένουμε στην περιοχή, φέρνοντας τις θαλασσινές σπεσιαλιτέ του και στο κέντρο της Αθήνας.

DSC_0027a

Η αλήθεια είναι ότι έλειπε από το κέντρο ένα τέτοιο εστιατόριο, να φέρει αρώματα και γεύσεις του βυθού και να μας βάλει ένα ακόμη νόστιμο δίλημμα για τις εξόδους μας. Και τώρα που η περιοχή ζει ξανά μέρες δόξας, με τα νέα και καλά openings να ανανεώνουν την εικόνα της, ήταν καιρός να προστεθεί και μια θαλασσινή νότα.

Ο Βασίλης Ακρίβος του Ψάριστον, που λες, αφού έμαθε για τα καλά το κέντρο της Αθήνας -το Umami Tales, το delicatessen του στη Σοφοκλέους με τα διαλεχτά προϊόντα μετρά ήδη ένα χρόνο παρουσίας- αποφάσισε να κάνει ένα ακόμη επαγγελματικό βήμα στην περιοχή και έτσι, από τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου βρίσκουμε στο νούμερο 68 της Αιόλου το νέο του εστιατόριο, το οποίο θα ανοίγει καθημερινά από το μεσημέρι. Και το όνομα αυτού… “Αιόλου 68”.

DSC_0046a

Στο μενού, βέβαια, δε θα βρίσκεις μόνο θαλασσινές δημιουργίες αλλά και “παντρέματα” με κρέας, μιας και πρόκειται για surf & turf εστιατόριο, για τη δημιουργία του οποίου ο Βασίλης Ακρίβος ένωσε τις δυνάμεις του με τον Άγγελο Φραντζή του Bar.B.Q.. Ετοιμάσου, λοιπόν, να γευτείς φρέσκα οστρακοειδή και μαλάκια ή αλλιώς κυδώνια, μύδια, γυαλιστερές, χταποδάκι και γαρίδες, tataki τόνου αλλά και tataki μοσχαριού και μοσχαρίσιο συκώτι με γαρίδες. Εντάξει, απλά ανυπομονούμε να τα δοκιμάσουμε!

DSC_0108ab

Όσο για το χώρο, ξέχνα την εκκεντρική αισθητική του Ψάριστον και ετοιμάσου για έναν κομψό και μίνιμαλ χώρο, που θυμίζει κυκλαδίτικο εστιατόριο. Το λευκό κυριαρχεί εκεί, με λίγες μπλε πινελιές στις καρέκλες και τις μαξιλάρες, ενώ τα καλάμια σε κάποια σημεία της οροφής σε συνδυασμό με το τεράστιο ψάρι της μπάρας κλέβουν τις εντυπώσεις.

info
Αιόλου 68, Αθήνα, τηλ. 210 3247925.