Την Πέμπτη, 13/5, κατέφθασε στο κέντρο της Αθήνας, το πιο τυχερό παπί.

Ο λόγος για το νέο εστιατόριο της γνωστής πλέον παρέας των τεσσάρων μαγείρων, που εξι χρόνια πριν άνοιξαν την Cookoovaya. Το τελευταίο τους εγχείρημα είναι το Γκαστόνε, ένας νεανικός χώρος με φαγητό και ποτό για όσους αγαπούν το casual dining, και που προτείνει γεύσεις επηρεασμένες από το street food πολλών και διαφορετικών κουζινών του κόσμου, με βαθιές ελληνικές επιρροές και ελληνικά προϊόντα.

Όπως ακριβώς μας έχουν συνηθίσει και στα υπόλοιπα εστιατόριά τους, έτσι κι εδώ, οι Κλεομένης Ζουρνατζής, Περικλής Κοσκινάς, αδελφοί Σπύρου, Βαγγέλης Λιάκος, σερβίρουν φαγητό με άριστες πρώτες ύλες, με τεχνική αρτιότητα, και που προαπαιτεί λεπτομερή προετοιμασία για το τελικό προϊόν που φτάνει σε κάθε πιάτο.

Τι θα γευτούμε αφού ακουλουθήσουμε το παπί και διαβούμε τη δίφυλλη πράσινη πόρτα της Πραξιτέλους 43 και Αγίου Μάρκου γωνία;

Τραγανό γουρουνόπουλο στη σούβλα, grilled cheese sandwich, μοσχαρίσιος σιδηρόδρομος στη γάστρα, hot dog από μαύρο χοίρο σε αχνιστό ψωμάκι, είναι μόνο κάποιες από τις λαχταριστές και κολασμένες προτάσεις το καταλόγου του μαγαζιού.

Φυσικά, δεν θα μας λείψουν και τα απαράιτητα κοτκέιλ. Τα αγαπημένα και κλασικά Mai Tai, Frozen Negroni και Old Fashioned από τα χέρια έμπειρων bartenders αποτελούν το κερασάκι, και ολοκληρώνουν την ατμόσφαιρα της δεκαετίας του ’90 που θέλει να συνθέσει η ομάδα. Και τι εννοούμε με αυτό; Θέλουν μαζί τους να ταξιδέψουμε στο τότε, όταν το φαγητό αναδείκνυε την ατμόσφαιρα μιας εποχής και όχι το αντίθετο. Και κάτι μας λέει ότι θα το καταφέρουν.

Από την Πέμπτη λοιπόν,13/5, και καθημερινά από τις 13.00 έως τις 23.00, το Γκαστόνε μας υποδέχεται, τηρώντας ευλαβικά όλα τα μέτρα ασφάλειας και υγιεινής, όπως αυτά προτείνονται από τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Δείτε επίσης:

Cookoovaya: Σοφή κουζίνα και στο σπίτι!

Basegrill: Σταθερή αξία στην ποιοτική κρεοφαγία

#Cook4heroes: Cookoovaya, Basegrill και Travolta μαγειρεύουν για προσωπικό νοσοκομείων

 

Το άρθρο της εβδομάδας