Τις γιορτινές μέρες μια βόλτα από τη Λαχαναγορά του Ρέντη μπαίνει πάντα στο πρόγραμμα, για τις απαραίτητες αγορές για Χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Μετά τα ψώνια όμως, έχουμε ανάγκη και από ένα διάλειμμα.

Τι καλύτερο από ένα τσιπουράκι ή κρασί, παρέα με μεζέδες; Έτσι για να πάρουμε μία ανάσα. Δεν θα χρειαστεί καν να απομακρυνθούμε από τη λαχαναγορά, αφού εντός της μόλις άνοιξε ένα νέο μπακάλικο-ταβέρνα, όπου μπορούμε και να δοκιμάσουμε μεζέδες αλλά και να αγοράσουμε γκουρμεδιάρικα αλλαντικά και άλλα προϊόντα για το σπίτι.

Τα «Μεζεκλίκια της Λαχαναγοράς» όπως ονομάζεται το νέο κατάστημα του Πέτρου Μαρζτούκου και του Γιάννη Χριστόπουλου, φιλοξενεί στα ψυγεία του αλλαντικά, τυριά και τα αλίπαστα σε συνεργασία με τον «Μιράν», ενώ στα ράφια του βρίσκουμε προϊόντα από μικρούς παραγωγούς, όπως ζυμαρικά, όσπρια, ελαιόλαδα, σάλτσες, κρασιά.

Η νεαρή σεφ Μαρία Κοφίτσα (από την Cookoovaya) έχει σχεδιάσει ένα μικρό μενού, που αποτελείται από πιάτα όπως φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια, λευκή ταραμοσαλάτα, κυδωνάτες πατάτες με τηγανητά αυγά και σουτζούκι, μερακλίδικο πεϊνιρλί με ντομάτα, κασέρι και παστουρμά και χουνκιάρ μπεγιεντί, τα οποία εκτελεί στην κουζίνα ο Στράτος Καραμανώλης. Παράλληλα, ετοιμάζουν και ποικιλίες με τυριά (όπως γραβιέρες παλαίωσης, σπάνιες φέτες, πεκορίνο Σαρδηνίας με τρούφα και ιταλική γκοργκοντζόλα), αλλαντικά (ελληνική μπριζάολα, λούτζα, προσούτο San Daniele και γερμανικά σαλάμια) και αλίπαστα (σαρδέλες, ρέγκες, λακέρδα καπνιστή, γαύρο μαρινάτο), που όλα συνοδεύουν εξαιρετικά κρασί και τσίπουρο.

info
Κεντρική Λαχαναγορά Ρέντη, στην Αγορά του καταναλωτή, Πλατφόρμα Λιανικής, τηλ. 210 4820020.
Ωράριο: Κυριακή-Σάββατο 08:00-23:00.