Την Τήνο επέλεξε ως το ιδανικότερο σκηνικό, και από αυτήν εμπνεύστηκε για το «THAMA» του ο Δημήτρης Κατριβέσης, το οποίο θα ανοίξει τις πόρτες του στις αρχές Ιουλίου.

Η εκλεπτυσμένη ομορφιά από την μία και η αγριάδα των τοπίων από την άλλη, ο μυστικισμός και η απλότητα, η ηρεμία, η σεμνότητα της φρεσκάδας, η ποιότητα και γεύση των τοπικών προϊόντων, είναι λίγοι μόνο από τους λόγους που οδήγησαν τον σεφ το φετινό καλοκαίρι στην Τήνο.

Στο επίκεντρο του μενού βρίσκονται τα φρέσκα ψάρια που φέρνουν καθημερινά οι ντόπιοι ψαράδες και τα τοπικά προϊόντα που παράγονται με σεβασμό στη γη, κάθε εποχή. Το εστιατόριο βρίσκεται πάνω στην θάλασσα, σε μια εντυπωσιακή τοποθεσία σε μικρή απόσταση από το λιμάνι, στην λεωφόρο Σταύρου Κιονίων, και θα λειτουργεί από το μεσημέρι. Η θέση και η ατμόσφαιρα, προετοιμάζουν τους καλεσμένους για το γευστικό ταξίδι και την συνολική εμπειρία φιλοξενίας που πρόκειται να προσφέρει. Η χρήση της ανοικτής φωτιάς κυριαρχεί στο μενού, που αποτελείται από διαφορετικά πιάτα για να μοιράζονται στους καλεσμένους. Τοπικά προϊόντα συνδυάζονται με την σύγχρονη μαγειρική, σε έναν καμβά μεταξύ παράδοσης και καινοτομίας. Οι γεύσεις, τα αρώματα και η φρεσκάδα αποτελούν τα βασικά στοιχεία όλων των πιάτων στα οποία θα αποτυπώνονται οι γευστικές εμπειρίες, τα ταξίδια, οι μαγειρικές γνώσεις και κυρίως η δημιουργικότητά του σεφ.

Δείτε επίσης

Ο Δημήτρης Κατριβέσης στα εστιατόρια Drakoulis Dry & Raw

Jam Sessions: Γαστρονομικό ρεσιτάλ Δημήτρη Κατριβέση- Εbbe Vollmer

Ο Δημήτρης Κατριβέσης στα εστιατόρια Drakoulis Dry & Raw

Το άρθρο της εβδομάδας