Το γνωρίσαμε και το αγαπήσαμε στον Κεραμεικό, στον τόσο ατμοσφαιρικό χώρο με τα κρυστάλλινα φωτιστικά, τους δερμάτινους καναπέδες, τις vintage πινελιές και τα εκπληκτικά burgers. Όταν έκλεισε είχαμε στεναχωρηθεί, ωστόσο δεν μπόρεσε να μείνει για καιρό μακριά από το Αθηναϊκό κοινό, γι αυτό και πρόσφατα άνοιξε ξανά, αυτή τη φορά όμως στο Κολωνάκι.

Επιμένοντας κέντρο, αλλά σε μία τελείως διαφορετική γειτονιά, το νέο Nixon μας υποδέχεται από νωρίς κάθε πρωί (από τις 10:00) στη συμβολή Ομήρου και Σκουφά. Για να δείξει δε ότι δεν έχει αποκοπεί τελείως από την παλιά του εικόνα, έχει φροντίσει να διατηρήσει και κάποια στοιχεία που το χαρακτηρίζουν, όπως η παλιά πινακίδα που κρέμεται πάνω από το μπαρ. Με μία φωτογραφία αυτής της πινακίδας άλλωστε, ακουμπισμένη στο πάτωμα όσο ακόμη φτιαχνόταν ο χώρος, φρόντισαν στις αρχές του Φεβρουαρίου να μας ενημερώσουν μέσα από τη σελίδα του bar στο facebook ότι επιστρέφουν.

Στην κουζίνα του νέου Nixon, βρίσκουμε τον σεφ Θανάση Τσιρονίκο, ο οποίος το καλοκαίρι βρισκόταν στην κουζίνα του bar στην Αντίπαρο, προτείνοντας πιάτα όπως σπαράγγια με απάκι και αβγό ποσέ, ταλιάτα με πουρέ μελιτζάνας, ριζότο με χταπόδι, carpaccio λαυράκι, λαχανοντολμάδες με ψάρι και βέβαια, burger. Τα Σαββατοκύριακα δεν λείπει το περίφημο brunch τους, ενώ από τη μπάρα του συνεχίζουν να βγαίνουν απίθανα κοκτέιλ.

info
Ομήρου & Σκουφά, Κολωνάκι, τηλ. 210 3462077.