Όσοι έχουν περάσει τουλάχιστον μια φορά από τη Σύρο έχουν δοκιμάσει τα 100 % φυσικά παγωτά του. Από τις 29/4 το Django Gelato θα το απολαμβάνουμε και στην Αθήνα, συγκεκριμένα στο Κουκάκι!

Η ιδέα του αληθινού παγωτού οδήγησε τον Κωνσταντίνο Καρακατσάνη να μεταμορφώσει το Django Gelato που πρωτοάνοιξε το 2005 στην Ερμούπολη της Σύρου, σε ένα μαγαζί που γρήγορα έγινε γνωστό για τα 100% φυσικά gelato και σορμπέ.

Στη μικρή οικογενειακή gelateria, ο Κωνσταντίνος, παράλληλα με τις σπουδές πολιτικού μηχανικού στην Αγγλία, παρασκεύαζε παγωτό βασισμένο σε ιταλικές τεχνοτροπίες, μέχρι το 2012 που εγκατέλειψε την καριέρα του πολιτικού μηχανικού, για να αφοσιωθεί στην παρασκευή του τέλειου παγωτού.

Με σύνθημα “ethics above profit”, οι πειραματισμοί τον οδήγησαν στη δημιουργία ενός εντελώς καινούργιου προϊόντος. Έτσι το 2016 άνοιξε το open kitchen συριανό Django Gelato με τον κόσμο να το αγκαλιάζει από την πρώτη στιγμή και το μαγαζί να μπαίνει στις λίστες των μεγαλύτερων εγχώριων και διεθνών ταξιδιωτικών δημοσιευμάτων.

Οι premium πρώτες ύλες από την Ελλάδα και επιλεγμένους μικρούς παραγωγούς του εξωτερικού, τα βιολογικά φρέσκα και εποχιακά φρούτα, τα αυγά και το γάλα από ζώα ελευθέρας βοσκής από εγχώριους παραγωγούς καθώς και οι φρέσκοκαβουρδισμένοι ξηροί καρποί είναι χαρακτηριστικά του Django Gelato.

Το μενού επιμελείται ο grandmaster gelatiere Κωνσταντίνος και περιέχει κάποια σταθερά gelato και σορμπέ αλλά και daily specials. To καπνιστό φουντούκι, η απαλή κρέμα καταλάνα, τα truly vegan παγωτά καθώς και το ιντριγκαδόρικο σορμπέ σοκολάτας με τσίλι και ωμό αλατισμένο φιστίκι Αιγίνης είναι μόνο μερικές από τις γεύσεις που αγαπήθηκαν στο συριανό Django Gelato.

Στο μαγαζί της Αθήνας θα προσφέρεται και καφές με χαρμάνια της βραβευμένης ελληνικής εταιρείας Underdog αλλά και αυτοσχέδια κοκτέιλ από τις σορμπέ επιλογές του καταστήματος τις απογευματινές ώρες.

Φωτογραφία: Φωτεινή Ζαγλάρα

info:
Βεΐκου 15, Κουκάκι, τηλ. 6937 395363, www.djangogelato.gr

Δείτε επίσης:

H Σύρος της Ιωάννας Σταμούλου

Παγωτό φιστίκι με εσάνς πικραμύγδαλο

7 tips που θα κάνουν το παγωτό σου ακόμα καλύτερο