Το Κτήμα Τέχνη Οίνου προσέθεσε ένα νέο κρασί στη συλλογή του. Το ANAFORA, ένα κρασί από την ποικιλία Λιμνιώνα. Έπειτα από πολλά χρόνια πειραματισμών, τόσο στο αμπέλι όσο και στο οινοποιείο, η σοδειά του 2019 που μόλις κυκλοφόρησε θα είναι η πρώτη για το νέο μονοποικιλιακό κρασί του κτήματος.
Χρειάστηκαν περίπου 10 χρόνια, μέχρι να φτάσει το κρασί στο επιδιωκόμενο αποτέλεσμα που ήθελε να δώσει ο οινολόγος του κτήματος Άκης Παπαδόπουλος.
Πρόκειται για ένα κομψό κρασί, με ζωηρό κόκκινο χρώμα και πορφυρές ανταύγειες. Στη μύτη κυριαρχούν τα αρώματα των κόκκινων φρούτων, τα οποία συμπληρώνονται από φουντουκόπαστα, βανίλια και καπνιστές νότες που «προδίδουν» την 12μηνη ωρίμανση του κρασιού σε γαλλικά δρύινα βαρέλια των 300 λίτρων. Στο στόμα ιδιαίτερα εκφραστικό και κομψό, καθώς ο διακριτός φρουτώδης χαρακτήρας, οι όμορφα στρογγυλεμένες τανίνες και η μακρά επίγευση σε συνδυασμό με το μέτριο, ισορροπημένο αλκοόλ, το καθιστούν ένα άκρως απολαυστικό ερυθρό.
Με τι πιάτα ταιριάζει; Το ιδιαίτερο προφίλ της Λημνιώνας δίνει στο ANAFORA τη δυνατότητα να συνοδεύσει άριστα πιάτα με βάση τον κιμά μοσχαριού καθώς και πιάτα με κόκκινες σάλτσες, ενώ θα απογειώσει vegetarian συνταγές με έμφαση στα μανιτάρια και τις μελιτζάνες.
Το ANAFORA ήδη με τις πρώτες του συμμετοχές σε διεθνείς διαγωνισμούς οίνου απέσπασε δύο χρυσά βραβεία, ένα στον Mundus Vini και ένα στον Berliner Wine Trophy.