Σου αρέσουν τα έθνικ μαγειρέματα και έχεις ιδιαίτερη προτίμηση στις πικάντικες γεύσεις της ινδικής κουζίνας; Να θυμάσαι ότι το παν στο ινδικό φαγητό είναι τα μπαχαρικά, που κάνουν όλο το παιχνίδι των γεύσεων και των αρωμάτων. Στα συν ότι και κλασικές ινδικές σπεσιαλιτέ να μην φτιάχνεις, τα συγκεκριμένα μπαχαρικά μπορούν να απογειώσουν κάθε φαγητό στο οποίο θα προστεθούν.

mpaxarika1

Το διάσημο μπαχαροπωλείο της Ευριπίδου, το Μπαχάρ, έχει για μία ακόμη φορά τις λύσεις που χρειαζόμαστε, με την τεράστια ποικιλία του να καλύπτει κάθε ανάγκη σε μπαχαρικά για άπαιχτα ινδικά μαγειρέματα. Πάρε χαρτί και μολυβί λοιπόν και ετοίμασε τη λίστα με ό,τι δεν πρέπει να λείπει ποτέ από το ντουλάπι της κουζίνας σου.

Για αρχή, χρειάζεσαι κάρι. Δεν φαντάζεστε πόσες διαφορετικές συνταγές υπάρχουν για κάρυ στην Ινδική κουζίνα, μιας και η κάθε σπεσιαλιτέ έχει το δικό της μίγμα κάρι που μπορεί να περιέχει από 12 μέχρι και 40 μπαχαρικά! Στο Μπαχάρ βρίσκεις το αυθεντικό «κάρι Ινδιών», με απαλά αρώματα από κόλιανδρο, κύμινο, κάρδαμο κ.α., ενώ η κιτρινόριζα που περιέχει, χαρίζει χρυσαφένιο χρώμα στα φαγητά.

kourkoumas

Απαραίτητα στην ινδική κουζίνα και ο κουρκουμάς ή κιτρινόριζα, που υπάρχει σε ρίζα και τριμμένος σε σκόνη, το τζίντζερ ή πιπερόριζα επίσης σε ρίζα και σε σκόνη, το κύμινο, η κανέλα, το κάρδαμο, ο κόλιανδρος, το σινάπι, το μοσχοκάρυδο, το πράσινο και μαύρο κακουλέ, το κόκκινο πιπέρι ή τσίλι, αλλά και οι αποξηραμένες καυτερές πιπερίτσες τσίλι που δεν λείπουν ποτέ από τα πικάντικα ινδικά φαγητά.

Δίπλα τους και τα μίγματα μπαχαρικών, με πρώτο και πιο γνωστό το garam masala, ένα μίγμα όλων σχεδόν των μπαχαρικών, που δε λείπει από κανένα πιάτο και ταιριάζει με όλα. Το μιξ κόρμα από την άλλη, υπόσχεται αξέχαστες ινδικές σπεσιαλιτέ. Μην παραλείψεις επίσης μιξ ταντούρι, μιξ vindaloo και μιξ sambar.

info
Μπαχάρ, Ευριπίδου 31, Αθήνα, τηλ. 210 3217225.