Μοναδικό στην Ελλάδα με ορκισμένους θαυμαστές, το sambucus syrup φτιάχνεται από το εκχύλισμα από τα άνθη του φυτού σαμπούκος (θαμνώδες δέντρο τα μέρη του οποίου χρησιμοποιούνται εδώ και αιώνες για να προσφέρουν τις ιαματικές τους ιδιότητες) και φρέσκο λεμόνι, από το εργαστήρι μεταποίησης και εμπορίας αγροτικών προϊόντων Γευσίτυπον στη Θεσσαλονίκη.

Έχοντας μεγάλο γαστρονομικό ενδιαφέρον, λίγες του σταγόνες είναι αρκετές για να χαρίσουν έξτρα νοστιμιά σε νερό, σόδα, αφέψημα αλλά και σε κοκτέιλ τύπου μοχίτο. Μην παραλείψετε να το εντάξετε σε πράσινες σαλάτες, γλυκόξινες σάλτσες, ακόμη και ως σιρόπι σε παγωτά.

info
Γευσίτυπον, Ειρήνης 7 & Ηφαιστίωνος, Πυλαία, Θεσσαλονίκη, τηλ. 23140 10654.

Το άρθρο της εβδομάδας