Ο 36χρονος celebrity chef και συν – ιδιοκτήτης μεξικανικής εταιρείας τροφίμων έχει συζητηθεί στο χώρο της βιομηχανίας που εκπροσωπεί όχι μόνο για τις επαγγελματικές του επιδόσεις αλλά και για τη δύναμη ψυχής του αφού εδώ και 6 περίπου χρόνια συνεχίζει τις δραστηριότητές του με «βιονικό» χέρι.

eduardo_garcia-(1)

Το προσθετικό μέλος είναι και ο λόγος που ο Garcia είναι γνωστός και ως «βιονικός σεφ» ενώ με το νέο ντοκιμαντέρ «Charged» που προβλήθηκε στην έναρξη του διεθνούς φεστιβάλ κιν/φου της Σάντα Μπάρμπαρα, έχει σκοπό η εμπειρία του να εμπνεύσει άτομα που βρίσκονται στην ίδια κατάσταση. Το ντοκιμαντέρ χαρτογραφεί όλο το χρονικό της διαδικασίας αποκατάστασής του μετά από σοβαρό ατύχημα στο οποίο τραυματίστηκε σοβαρά. Ο Garcia βρισκόταν στην εξοχή και χτυπήθηκε από ισχυρή ένταση ηλεκτρικού ρεύματος όταν άγγιξε μία νεκρή αρκούδα που προφανώς πριν είχε χτυπηθεί από κεραυνό. Το αποτέλεσμα ήταν να ακρωτηριαστεί το αριστερό του χέρι, κάτι που όμως, αναρρώνοντας σταδιακά, αντιμετώπισε με ένα προσθετικό άκρο το οποίο τον βοήθησε να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και να προχωρήσει αποτελώντας έμπνευση με τη στάση ζωής του.

eduardo_garcia-(2)

Πριν τον τραυματισμό του, ο Garcia εργαζόταν ως σεφ σε γιοτ ενώ τώρα συμμετέχει σε ομιλίες για λογαριασμό ιδρύματος για άτομα με κινητικά προβλήματα. Παράλληλα, βελτιώνει συνεχώς τις προσπάθειες χρήσης του νέου του άκρου και στην κουζίνα ανακτώντας σταδιακά τη χαμένη του αυτοπεποίθηση. «Στην αρχή ακόμα και οι πιο απλές δουλειές μου φαίνονταν βουνό όμως προσαρμόστηκα και σύντομα έψηνα μπριζόλες και έφτιαχνα ξανά σάλτσες». Το 2014 αποφάσισε να αντικαταστήσει το βιονικό του χέρι με ένα γάντζο επειδή δεν ήταν αδιάβροχο και δεν μπορούσε να λειτουργήσει όπως ήθελε στην κουζίνα.

Δείτε το trailer του ντοκιμαντέρ «Charged» που περιγράφει την συγκλονιστική του ιστορία

Φωτογραφία ανοίγματος: Alchetron.com

Το άρθρο της εβδομάδας