Ο Λευκός Οίκος μοσχοβόλησε αρκετές φορές από πιάτα της ελληνικής κουζίνας, καθώς Μπάϊντεν και Ομπάμα μόνο καλά έχουν να πουν για τον μουσακά, τα ψάρια με βραστά λαχανικά αλλά και τον μπακλαβά που έχουν δοκιμάσει από τα χέρια της Ελληνίδας σεφ Μαρίας Λόη.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Maria Loi (@chefmarialoi)

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», η σεφ, που εδώ και εννέα χρόνια δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην Αμερική, αποκάλυψε τις προτιμήσεις όχι μόνο των δυο προέδρων, αλλά και των Πρώτων Κυριών και δήλωσε πως το επόμενο πιάτο που θα φτιάξει όταν κληθεί να μαγειρέψει στο Λευκό Οίκο θα είναι η «κλασική» ελληνική φασολάδα.

«Ο νυν πρόεδρος τρώει πολύ υγιεινά και του αρέσουν τα δικά μας φαγητά, γιατί εμείς δεν τηγανίζουμε, χρησιμοποιούμε βιολογικά υλικά και μπορεί κάποιος να νιώσει απόλυτα τη γεύση. Του άρεσε ιδιαίτερα το τζατζίκι μου, ενώ η σύζυγός του, Τζιλ Μπαϊντεν, έχει ιδιαίτερη αδυναμία στις σαλάτες», ανέφερε η Μαρία Λόη.

Σε παλαιότερη δεξίωση που είχε παραθέσει το ζεύγος Ομπάμα, αυτό που είχε ξεχωρίσει ο τέως Πρόεδρος ήταν ο μουσακάς της Μαρίας Λόη, αλλά και ο μπακλαβάς. Για τον τελευταίο μάλιστα η σεφ ρωτήθηκε από τον ίδιο τον Ομπάμα σχετικά με τα υλικά του!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Maria Loi (@chefmarialoi)

Η Μαρία Λόη, ομως έχει μαγειρέψει και για πολλούς σταρ, ανάμεσά τους για τη Lady Gaga (με την οποία είναι και γειτόνισσες) αλλά και για τους Ρόμπερτ ντε Νίρο, Κάθλιν Τέρνερ, Τόνι Μπένετ και άλλους.

H Μαρία Λόη μίλησε και για το έναυσμα που την οδήγησε στο να ασχοληθεί επαγγελματικά με τη μαγειρική. «Μαγείρευα από επτά χρόνων για την οικογένεια μου. Η οικογένειά μου είχε καπνά τότε στο χωριό μου και οι πιο μεγάλοι έπρεπε να δουλέψουν, οπότε κάποιος έπρεπε να μείνει στο σπίτι και να φτιάξει φαγητό. Και αυτή ήμουν εγώ».

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Maria Loi (@chefmarialoi)

Η ταλαντούχα σεφ έχει δικό της εστιατόριο «Loi Estiatorio», αλλά και τη δική της τηλεοπτική εκπομπή στην Αμερική «Secrets of the Mediterranean»  στο κανάλι WGBH-PBS, στην οποία προβάλλει τη μεσογειακή και ελληνική κουζίνα, ενώ συμμετέχει σε εθελοντικές δράσεις, όπως έκανε πρόσφατα που μαγείρεψε για γιατρούς, νοσηλευτές αλλά και για ανθρώπους που είχαν ανάγκη.

Την περίοδο που διανύουμε, το εστιατόριό της λειτουργεί σε εξωτερικό χώρο, καθώς ισχύει η απαγόρευση για χρήση εσωτερικών χώρων των καταστημάτων εστίασης, λόγω Covid-19. Η ίδια λέει πως περιμένει την αλλαγή σελίδας στην Αμερική με τον νέο πρόεδρο, ενώ ανέφερε πως «ήδη βλέπει πιο χαμογελαστούς τους Αμερικανούς» .

Τη συνέντευξη πήραν οι Αναστασία Τελιανίδου και Φάνης Γρηγοριάδης και δημοσιεύτηκε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Δείτε επίσης:
Μανώλης Παπουτσάκης: «Η ελληνική κουζίνα θα ξανανθίσει»

Θεόδωρος Σταμούλης: Ο private chef που μαγειρεύει σε συσσίτια αγάπης

Ασημάκης Χανιώτης: Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ, που διαπρέπει στο Λονδίνο