Την Ευγενία, τη Σοφία και τη Χριστίνα τις ενώνει κάτι παραπάνω από μια αδελφική σχέση. Τις ενώνει η αγάπη τους για τη ζαχαροπλαστική και τη φωτογραφία, αλλά και ένα blog, τόσο αισθητικά καλαίσθητο, που μοιάζει να προέρχεται από ξένη εταιρία παραγωγής. Τις ανακαλύψαμε, όταν βρεθήκαμε στα Marie Claire Blog Awards 2018 και δεν μπορούσαμε παρά να μάθουμε περισσότερα για τις τρεις γλυκύτατες αδερφές από το Βόλο.

Πώς όμως μια φιλόλογος, μια δασκάλα και μια φοιτήτρια της Ειδικής Αγωγής ξεκίνησαν να ασχολούνται με τη ζαχαροπλαστική τόσο ενεργά ώστε να φτιάξουν και blog; Το μικρόβιο της ζαχαροπλαστικής και γενικότερα της μαγειρικής το «κόλλησαν» από τη μαμά τους, όπως μάς είπαν, καθώς από μικρές τη θυμούνται να κάνει υπέροχα τραπέζια σε φίλους και συγγενείς προσέχοντας πάντα όχι μόνο το γευστικό αλλά και το αισθητικό κομμάτι. To marble κέικ με τα εντυπωσιακά «νερά» και τα τρουφάκια καρύδας με ζελέ φράουλας σε μικρά, ροζ καραμελόχαρτα είναι μερικά μόνο από τα γλυκά της μαμάς τους πού τούς έχουν μείνει χαραγμένα στη μνήμη τους και τις εμπνέουν καθημερινά. Τα τρία κορίτσια, λοιπόν, ξεκίνησαν να πειραματίζονται στην κουζίνα, φτιάχνοντας κρέπες, macarons και cupcakes. Σιγά σιγά μπήκε και η φωτογραφία πιο ενεργά στη ζωή τους και κάπως έτσι γεννήθηκε το Oh my deer blog πριν από 5 χρόνια.

Φανταζόμαστε πως θ’ αναρωτιέστε κι εσείς πώς προέκυψε αυτό το όνομα. Όπως μάς είπαν τα κορίτσια, απλά έψαχναν ένα ζωάκι να διακοσμήσει το blog τους και εντελώς τυχαία προέκυψε το λογοπαίγνιο «Οh my deer». Το ελαφάκι αυτό έμελλε να γίνει το πάθος των τριών αδερφών -και ο «χώρος»- όπου εκφράζουν τη δημιουργικότητά τους μέσα από την παρασκευή απαιτητικών γλυκών και τη φωτογράφισή τους με μίνιμαλ, κοριτσίστικο ή ρετρό χαρακτήρα.

Όσο διασκεδαστικό και δημιουργικό να είναι το blogging, όμως, δεν παύει να είναι full time job. «Χρειάζεται αρκετός σχεδιασμός και οργάνωση, κάτι που τις περισσότερες φορές δεν γίνεται, ιδιαίτερα όταν πρέπει να είσαι συνεπής και στην «κανονική» σου δουλειά, μάς λένε. «Η παρασκευή ενός γλυκού μπορεί να διαρκέσει και μία ολόκληρη μέρα και σε συνδυασμό με τη φωτογράφισή του, την επεξεργασία των φωτογραφιών και τη δημιουργία της ανάρτησης απαιτεί αρκετό χρόνο που κάποιες φορές είναι αδύνατο να διαθέσεις», εξηγούν. Ευτυχώς, με το πέρασμα των χρόνων η επεξεργασία των φωτογραφιών αλλά και η συγγραφή των συνταγών γίνεται όλο και πιο γρήγορα, κάτι που τούς επιτρέπει να απολαμβάνουν τη διαδικασία.

Πόσο εύκολη είναι όμως η συνεργασία μεταξύ τριών αδερφών; «Από μικρές μας άρεσε να δημιουργούμε διάφορα πράγματα μαζί, οπότε η δημιουργία του blog είναι για εμάς σαν συνέχεια όλων αυτών των παιχνιδιών και σεναρίων που δημιουργούσαμε όταν ήμασταν παιδιά», μάς λένε τα κορίτσια. Τις περισσότερες μέρες η συνεργασία τους είναι άριστη, καθώς μοιράζονται το ίδιο πάθος για το blogging και τη ζαχαροπλαστική. Στο θετικό κλίμα ίσως βοηθά και το γεγονός ότι η κάθε μία έχει έναν συγκεκριμένο ρόλο. «Η ιδέα για τη συνταγή, η υλοποίησή της και ο σχεδιασμός του σκηνικού και της ατμόσφαιρας μίας φωτογραφίας γίνεται από κοινού. Μπροστά από την κάμερα είναι τις περισσότερες φορές η Ευγενία και η Χριστίνα καθώς τη φωτογράφιση και το styling αναλαμβάνει η Σοφία. Η συγγραφή των συνταγών από την άλλη γίνεται από την Ευγενία και τη Σοφία», εξηγούν.

Ωστόσο, κάθε μια προσθέτει κάτι δικό της στο blog και όλα τα ταλέντα τους μαζί συνθέτουν ένα δημιουργικό και ζαχαρένιο ψηφιδωτό. Η ηρεμία της Ευγενείας, αλλά και η ακρίβειά της με τις δοσολογίες σε συνδυασμό με την οργάνωση και τη μεθοδικότητα της Σοφίας συνδυάζονται ιδανικά για να δημιουργηθούν τα πιο λαχταριστά γλυκά. Οι συνταγές βέβαια απογειώνονται ινσταγκραμικά, χάρη στο food styling της τελευταίας και την τσαχπινιά της Χριστίνας, η οποία είναι αυτή που ποζάρει συνήθως όλο νάζι πλάι στις γλυκές δημιουργίες.

Το ταλέντο και η δημιουργικότητα των κοριτσιών δεν άργησαν να γίνουν γνωστά, κάτι το οποίο οδήγησε στην αύξηση του κοινού τους τα τελευταία χρόνια, γεγονός που αποδεικνύεται από τις καρδούλες που έχουν στο Instagram. Η απόλυτη ανταμοιβή των κόπων τους ήρθε, όμως, φέτος τον Ιούλιο, όταν ανέβηκαν στη σκηνή της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση για να παραλάβουν το Marie Claire Blog Award στην κατηγορία Insta Foodie. «Ήταν για εμάς μεγάλη χαρά και τιμή, μια δικαίωση στους κόπους μας. Μάς έδωσε τη δύναμη να συνεχίσουμε με μεγαλύτερη όρεξη και αφοσίωση», μάς λένε. Η νίκη τους ήταν απρόσμενη και ελπίζουν να τις οδηγήσει σε νέα μαγειρικά μονοπάτια. Εύχονται να καταφέρουν να συνεργαστούν με σημαντικούς ανθρώπους και εταιρείες που σχετίζονται με το χώρο και να μεγαλώσουν την παρέα του Oh my deer. Μακροπρόθεσμο όνειρό τους, ωστόσο, είναι σίγουρα και η διοργάνωση workshops, που θα αφορούν την παρασκευή αγαπημένων γλυκών, το styling και τη φωτογράφισή τους. Εμείς τούς το ευχόμαστε ολόψυχα, αν και θα θέλαμε να δούμε και ένα δικό τους εργαστήριο, ώστε να μπορούμε να δοκιμάζουμε τα λαχταριστά και πανέμορφα γλυκά τους.

Προς το παρόν, τους ζητήσαμε μία καλοκαιρινή συνταγή τους, που σίγουρα θα λατρέψετε: Cheesecake με σύκα

Το άρθρο της εβδομάδας