Η Σίσσυ Στρουμπούκη είναι η δημιουργός του εργαστηρίου φρέσκων ζυμαρικών La Pasticciosa, στον Πειραιά.

«Η δημιουργικότητα, η αναγνώριση της προσπάθειας και η περηφάνια για το γευστικό αποτέλεσμα ήταν και είναι η έμπνευσή μου να συνεχίζω».

«Το εργαστήριο La Pasticciosa είναι η δημιουργία μου τα δέκα τελευταία χρόνια. Μετά από μια ριζική αλλαγή καριέρας από τον χώρο της ναυτιλίας. Αν και τα φρέσκα ζυμαρικά δεν είναι ένα προϊόν ευρείας κατανάλωσης και ο χώρος δεν είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικός στην Ελλάδα, ξεκινώντας την επιχείρησή μου συνάντησα σημαντικές δυσκολίες έμφυλου χαρακτήρα.

Κάποια από τα βασικότερα προβλήματα με τα οποία ήρθα αντιμέτωπη αφορούν τη μητρότητα και τις υποχρεώσεις τητις ανάγκες της οικογένειας, την έλλειψη προσωπικού χρόνου, καθώς και τη δυσκολία εύρεσης χρηματοδότησης ή/και συμβουλευτικών εργαλείων. Το παράδοξο είναι ότι η στήριξη στον εαυτό και την οικογένεια είναι πολλές φορές μονόδρομος παρά το γεγονός ότι η συνύπαρξη οικογένειας και γυναικείας επιχειρηματικότητας δεν είναι βαθιά εμπεδωμένη στην κοινωνία μας. Παρ’ όλα αυτά η ικανοποίηση και οι στιγμές δικαίωσης είναι πολλές.

Η δημιουργικότητα, η αναγνώριση της προσπάθειας και των ικανοτήτων και η περηφάνια για το γευστικό αποτέλεσμα ήταν και είναι η έμπνευση μου να συνεχίζω. Αν θα απευθυνόμουν σήμερα σε γυναίκες που σκέφτονται να
μπουν στον χώρο, θα τις συμβούλευα να επενδύσουν σημαντικά στη γνώση καλύπτοντας κάθε τεχνική πτυχή του αντικειμένου τους. Η περιπέτεια της επιχειρηματικότητας απαιτεί να θέσουν ρεαλιστικούς στόχους από την αρχή και να οπλιστούν με δύναμη και υπομονή.»