O Γιάννης Πέτρος Πετρής και ο Βασίλης Ρούσσος έχουν μεταφέρει την εμπειρία τους από τον χώρο του bartending στην Pony and Jigger.

Με τα Kernel Mahlepi Spirit, Macho Sour Apple και Daisy Τriple Sec, οι bartenders Γιάννης Πέτρος Πετρής και Βασίλης Ρούσσος έχουν εγκαινιάσει μια σειρά premium ποτών. Όπως μου είπε ο Γιάννης Πέτρος Πετρής: «Με τον Βασίλη Ρούσσο είμαστε μια μικρή εταιρεία που φτιάχνει πρωτότυπα λικέρ. Ξεκινήσαμε τον Νοέμβριο του 2021. Από τότε θέλαμε να δώσουμε κάτι νέο, ελληνικό και καινοτόμο μέσα από ένα pony glass».

Πόσο δύσκολη ήταν η εκτέλεση της ιδέας; «Η ιδέα κατάλαβα ότι είναι το 20% και το υπόλοιπο 80% είναι η εκτέλεση. Οι δυσκολίες είναι αρκετές και ειδικά το γραφειοκρατικό κομμάτι σού ρουφάει όλη την ενέργεια και την όρεξη. Η παραγωγή ποτών στην Ελλάδα είναι περίπλοκη διαδικασία, ο ανταγωνισμός μεγάλος και οι πολυεθνικές πολλές».

Η παραγωγή των ποτών 
«Η παραγωγή μας είναι small batch και γίνεται σε ένα μικρό ποτοποιείο δίπλα στο αρχαίο θέατρο της Ελευσίνας. Ο ποτοποιός μας είναι έμπειρος (δεύτερης γενιάς) και μας πίστεψε από την πρώτη στιγμή, όσο τρελές ιδέες και αν του λέγαμε. Χρησιμοποιούμε τις καλύτερες πρώτες ύλες και χρειάζεται αρκετός χρόνος και κόπος για να πετύχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε σαν ομάδα».

Πώς καταλήξατε σε αυτούς τους συνδυασμούς των ποτών; «Οι συνδυασμοί προέκυψαν από την εμπειρία μας πίσω από το μπαρ και τα ταξίδια που έχουμε κάνει στο εξωτερικό. Θέλαμε να δώσουμε μια διαφορετική προσέγγιση στη γευστική εμπειρία αρχικά στους bartenders και στη συνέχεια με τις προτάσεις τους να τα σερβίρουν στα μπαρ τους ή στα εστιατόρια. Δεν ξεφύγαμε από τα κλασικά, αλλά πορευτήκαμε με τις γευστικές εμπειρίες που έχουμε».

Καινοτόμες ιδέες
Πώς εμπνευστήκατε ένα ποτό να φτιάχνεται από μαχλέπι, δηλαδή το Kernel Mahlepi: «Η ιδέα ήρθε ένα βράδυ πίσω από την μπάρα. Κανείς δεν είχε τολμήσει να κάνει κάτι αντίστοιχο. Μετά από έρευνα και τέσσερα χρόνια δοκιμές φτιάξαμε ένα ποτό από τα κουκούτσια της αγριοκερασιάς (prunus mahaleb). Το αποτέλεσμα ήταν γοητευτικό και γαστρονομικό. Δεν υπάρχει αντίστοιχο ποτό και είμαστε χαρούμενοι που δίνουμε μια νέα γαστρονομική πρόταση και εμπειρία. Το Kernel Mahlepi μάς έδωσε ώθηση να ιδρύσουμε μια εταιρεία με ελληνικά λικέρ με σκοπό την ανάδειξη νέων ιδεών σε αυτόν τον τόπο». Στη συνέχεια, συμπλήρωσε ότι: «για το Daisy Triple Sec που είναι ένα blend με πορτοκάλια και κουρασάο μαζί για πρώτη φορά η σκέψη μας ήταν απλή, θέλαμε να κάνουμε ένα triple sec με φοβερές δυνατότητες στην ανάμειξή του. Θέλαμε το ιδανικό για την τέλεια μαργαρίτα. Από την άλλη, το Macho Sour Apple είναι το πρώτοελληνικό aperitivo ξινόμηλου· συνταγές μας θα βρείτε στο site μας: Ponyandjigger.com». 

info
Τα προϊόντα θα τα βρείτε σε πολλές μεγάλες κάβες σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Κυκλάδες, Κρήτη, ηπειρωτική Ελλάδα. Επίσης, online από το SIPIT app ή στην cavadrosia. gr με αποστολή σε όλη την Ελλάδα.