Στο καθιερωμένο γκάλοπ της Τετάρτης στο Viber σας ρωτήσαμε ποιο κρασί προτιμάτε το λευκό ή το κόκκινο. Από την αρχή της αναμέτρησης τα δύο κρασιά ήταν πολύ κοντά, ωστόσο το κόκκινο κρασί νίκησε τη μάχη με ποσοστό 56% έναντι 44% που συγκέντρωσε το λευκό. Ό,τι κι αν ψηφίσατε, σας έχουμε πληροφορίες και άρθρα και για τα δύο είδη.

Κόκκινο κρασί
Είτε Αγιωργίτικο ή Ξινόμαυρο, είτε Καμπερνέ Σοβινιόν, Μερλό ή Σιρά ένα καλό κόκκινο κρασί ταιριάζει με το κόκκινο κρέας, με τα κοκκινιστά, αλλά και με λιπαρά ψάρια. Παράγεται από κόκκινα ή μαύρα σταφύλια και σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες η ήπια κατανάλωση κόκκινου κρασιού τακτικά έχει πολλά οφέλη για την υγεία, εξαιτίας των ισχυρών αντιοξειδωτικών ουσιών που περιέχει.

Λευκό κρασί
Είτε Μοσχοφίλερο, Μοσχάτο, Ροδίτης και Ασύρτικο, είτε Σαρντονέ, Ρίσλινγκ και Σοβινιόν Μπλαν το κρασί αυτό παράγεται τόσο από λευκές, όσο και από ροζ ή κόκκινες ποικιλίες σταφυλιών, μέσω αλκοολικής ζύμωσης χωρίς των φλοιό. Αυτή είναι και η διαφορά του με το κόκκινο. Ταιριάζει περισσότερο με το λευκό κρέας, τις λευκές σάλτσες και τα μη λιπαρά ψάρια.

Ακολουθούν 6 άρθρα μας για το κρασί, λευκό ή κόκκινο.

10 κρασιά που κοστίζουν κάτω από 11€
13 Μαλαγουζιές που κοστίζουν κάτω από €13
20 λευκά κρασιά που κοστίζουν κάτω από €12
15 Ξινόμαυρα που κοστίζουν κάτω από €15
Ελληνικός αμπελώνας: τι είναι το Αγιωργίτικο;
Πώς παράγεται η ρετσίνα;