Στο καθιερωμένο μας κουίζ στο viber σάς θέσαμε ένα ερώτημα σχετικό με πίτες. Τις προτιμάτε με χορταρικά και λαχανικά ή θέλετε μέσα και κάτι κρεατικό; Τα λαχανικά νίκησαν κατά κράτος και μάλιστα με ποσοστό 73%. Σας δίνουμε επομένως τις αγαπημένες μας συνταγές για να φτιάξετε τις δικές πίτες στο σπίτι! Κι επειδή κρέας είναι και ο κιμάς, το κοτόπουλο ή το λουκάνικο, θα σας δώσουμε και 3 συνταγές με κρέας που θα θέλετε σίγουρα να δοκιμάσετε!

Πίτες με λαχανικά

Χωριάτικη πίτα με σέσκουλα και σπανάκι
Μια νόστιμη χορτόπιτα με χειροποίητο φύλλο, που όμως αν θέλετε μπορείτε να την απολαύσετε και με έτοιμο, χωριάτικο φύλλο. Εμείς σας προτείνουμε να δοκιμάσετε φύλλο ολικής άλεσης, που της ταιριάζει πολύ.

Πρασόπιτα με χωριάτικο φύλλο, ελιές και πορτοκάλι
Είτε επιλέξετε να φτιάξετε το φύλλο από την αρχή, σύμφωνα με τη συνταγή μας, είτε χρησιμοποιήσετε έτοιμο χωριάτικο φύλλο, αυτή η πρασόπιτα θα γίνει ανάρπαστη.

Πίτα με πιπεριές και φέτα
Οι πιπεριές δίνουν πιάτα άφταστης νοστιμιάς. Ετοιμάζουμε πίτα με πιπεριές, κολοκύθια, φέτα και γραβιέρα και δεν την χορταίνουμε!

Πίτες με κρέας

Κεφαλονίτικη κρεατόπιτα
Μια νόστιμη πίτα σαν και αυτή είναι πάντα ευπρόσδεκτη στο τραπέζι.

Στριφτή πίτα με κιμά, μανιτάρια και κουκουνάρι
Μια χωριάτικη, πλουσιοπάροχη πίτα. Κιμάς, μανιτάρια, κουκουνάρι και τραγανό φύλλο κρούστας τυλιγμένα σε σαλιγκάρι όπως ακριβώς έκαναν οι μαμάδες μας. Θα γίνει κλασική!

Βρετανική πίτα με μοσχαράκι και μπίρα
Η Αγγλία μπορεί να μη φημίζεται για το ντόπιο φαγητό της, ωστόσο διακρίνεται για τις γευστικότατες πίτες της, οι οποίες μάλιστα θυμίζουν ψητό της κατσαρόλας αφού έχουν φύλλο μόνο από πάνω. Μία από τις πιο δημοφιλείς που συχνά τη συναντάμε στα κυριακάτικα τραπέζια των Βρετανών είναι και η “Steak and ale pie”.