Και αυτή την εβδομάδα, κάναμε το καθιερωμένο μας δημοψήφισμα στο Viber. Αυτή τη φορά, αφορούσε σε ένα ταπεινό αλλά και αγαπημένο υλικό, με το οποίο μπορούμε να δημιουργήσουμε άπειρες γλυκές και αλμυρές συνταγές. Ρωτήσαμε, λοιπόν, τους αναγνώστες του Οlivemagazine.gr ποιες συνταγές με αυγά προτιμούν. Τις κλασικές και παραδοσιακές ή τις πιο πρωτότυπες παρασκευές που συναντάμε συχνά στα brunch και σε έθνικ ή πειραγμένες συνταγές;

Και η επιλογή που νίκησε ήταν …οι κλασικές και παραδοσιακές, αφού συγκέντρωσαν 1.700 ψήφους, ενώ η δεύτερη επιλογή, μόλις 400.

Διαλέξαμε λοιπόν για εσάς, συνταγές παραδοσιακές για να τις φτιάξετε και να τις απολαύσετε.

Καγιανάς, ο ελληνικός
Το μυστικό εδώ είναι να χρησιμοποιήσουμε ώριμες ντομάτες, τις οποίες θα τις μαγειρέψουμε τόσο όσο να χάσουν τα υγρά τους.

Τσακλατιστά αβγά με φέτα και λουκάνικο, ο χειμωνιάτικος καγιανάς της Ηπείρου.
Η λέξη τσακλατίζω σημαίνει «αναταράσσω κάτι ρευστό» και προέρχεται από την Ήπειρο. Η συνταγή, όμως, γι’ αυτά τα τσακλατιστά αβγά είναι διαδεδομένη σε όλη την Ελλάδα και πρόκειται για τη χειμωνιάτικη εκδοχή του καγιανά.

Το μεγαλειώδες τηγανητό αβγό
Μια μέρα που έβαλα να τηγανίσω αβγά, είδα ότι δεν είχα φρέσκο ψωμάκι, αυτό που κάνει τις ωραίες βούτες. Έτσι μου ήρθε η ιδέα να τηγανίσω μια φέτα μπαγιάτικο ψωμί. Το αποτέλεσμα βγήκε συγκινητικά νόστιμο, κάτι ανάμεσα σε πίτσα και σαγανάκι.

Νησιώτικη φρουτάλια με λουκάνικα
Η περίφημη ανδριώτικη φρουτάλια σε βερσιόν Λάμπρου Βακιάρου. Ρίχνεις τα λουκάνικα, τις πατάτες, τα αυγά στο τηγάνι και δεν προλαβαίνεις να την βάλεις στο πιάτο από τη νοστιμιά.

Δείτε επίσης:

Πώς να φτιάξετε το τέλειο τηγανητό αυγό

Τηγανητά αυγά με πέστο: H νέα πανεύκολη συνταγή του TikTok

Ο viral τρόπος να καθαρίζεις τα βραστά αυγά με τη βοήθεια μιας κούπας!