Στο καθιερωμένο μας κουίζ της Τετάρτης σας ρωτήσαμε ποιο είναι το αγαπημένο σας λαχανικό του καλοκαιριού, καλώντας σας να επιλέξετε ανάμεσα στα κολοκυθάκια και τις μελιτζάνες. Το δίλημμα ήταν μεγάλο αλλά εντέλει επικράτησαν οι μελιτζάνες με ποσοστό 58%.

Σας έχουμε συγκεντρώσει 5 διαφορετικές συνταγές με μελιτζάνες :

Ιμάμ μπαϊλντί
Σύμφωνα με το μύθο το νόστιμο αυτό φαγητό οφείλει το όνομά του στον ιμάμη που το έφαγε και μπαΐλντισε όταν έμαθε πόσο χρήμα απαιτείται για το φίνο ελαιόλαδο της συνταγής. Εσείς θα το ετοιμάσετε εύκολα, θα το απολαύσετε χωρίς να μπαϊλντίσετε και όλοι θα σας ζητούν κι άλλο.

Πέννες αλά νόρμα από τη Σικελία
Pasta alla Norma και εν προκειμένω penne alla Norma. Πρόκειται για μία από τις κλασικές συνταγές της Σικελίας, με τη μελιτζάνα να πρωταγωνιστεί στο πιάτο.

Τσιπς μελιτζάνας με κρέμα αβοκάντο, λάιμ και μέντα
Οι τηγανητές μελιτζάνες στην πιο τέλεια εκδοχή τους, ως τσιπς! Συνοδεύονται με δροσερή κρέμα αβοκάντο, λάιμ και μέντα, που δίνει στο πιάτο μια διαφορετική φρεσκάδα.

Παπουτσάκια με σπιτικό πουρέ μελιτζάνας
Μια διαφορετική εκδοχή της κλασικής μαμαδίστικης συνταγής. Η προσθήκη του σπιτικού πουρέ καπνιστής μελιτζάνας είναι η πινελιά που απογειώνει τη γεύση, ενώ χάρη στην προσθήκη της πατάτας, το πιάτο πλησιάζει τη γεύση του μουσακά.

Και τελευταίο και καλύτερο:

Μουσακάς κλασικός
Ο αγαπημένος μουσακάς, ένα από τα πιο εμβληματικά πιάτα της ελληνικής κουζίνας, στην κλασική του εκδοχή από τη σεφ Ντίνα Νικολάου. Αξίζει να το δοκιμάσετε!

Διαβάστε ακόμη

Παπουτσάκια ή αλλιώς «βαρκούλες στο ταψί»

Ψητές τσακώνικες μελιτζάνες και κρέμα λιαστής ντομάτας με μυρώνια

Καταλανική Εσκαλιβάδα: Η πιο εύκολη συνταγή με μελιτζάνες και πιπεριές