Στο καθιερωμένο μας κουίζ στο Viber σας θέσαμε μια ερώτηση για ψαροφάγους κι εσείς διαλέξατε τον αγαπημένο σας τρόπο να απολαύσετε το ψάρι. Η ερώτησή μας, λοιπόν, ήταν πώς σας αρέσει περισσότερο να το μαγειρεύετε. Σε φούρνο/σχάρα ή στο τηγάνι; Και ο νικητής ήταν…. το ψαράκι το ψητό! Και με διαφορά, μάλιστα.
To ψητό ψάρι συγκέντρωσε το 82% των ψήφων (3.100) ενώ το τηγανητό μόλις το 18% με 710 ψήφους. Και επειδή εμείς θέλουμε πάντα να σας δίνουμε ιδέες και λύσεις για το πώς να μαγειρεύετε τα αγαπημένα σας πιάτα ώστε ποτέ να μην τα βαρεθείτε, σας στέλνουμε τρεις λαχταριτές συνταγές για ψητό ψαράκι.

Δείτε τις προτάσεις μας:

Σαρδέλες στον φούρνο
Φτιάχνουμε σαρδέλες στον φούρνο και τις κάνουμε πιο αρωματικές βάζοντας και λευκό κρασί. Σε μερικά μόνο λεπτά θα έχουμε ένα νόστιμο και υγιεινό γεύμα.

Τσιπούρα ψητή με κόκκινη πάστα κάρι και σαλάτα ρυζιού με μάνγκο
Το ψητό ταιριάζει με το καλοκαίρι και ειδικά με τις συγκεκριμένες μέρες που είναι ιδανικές για μπάρμπεκιου. Η συνταγή γίνεται πιο ενδιαφέρουσα και πιο… εξωτική με τη ρυζοσαλάτα με μάνγκο.

Σκουμπρί στα κάρβουνα με κρεμμύδι
Το σκουμπρί είναι ένας πολύ νόστιμος ουζομεζές. Κάντε μια βόλτα μέχρι τον ψαρά σας, προμηθευτείτε το φρέσκο και ψήστε το στα κάρβουνα.