Η μέρα του Ευαγγελισμού πλησιάζει και επειδή τρώμε παραδοσιακά μπακαλιάρο, σας θέσαμε ένα σχετικό ερώτημα στο καθιερωμένο κουίζ της Τετάρτης στο Viber. Πώς προτιμάτε να τρώτε τον μπακαλιάρο σας; Τηγανητό ή μαγειρευτό; Το αποτέλεσμα ήταν εξ αρχής ξεκάθαρο: ο τηγανητός υπερίσχυσε του μαγειρευτού και μάλιστα με ποσοστό 87%!

Και ποιος δεν περιμένει άλλωστε πώς και πώς τις κλασικές κροκέτες μπακαλιάρου, που ταιριάζουν υπέροχα με σκορδαλιά;

Για να δούμε μερικές συνταγές της ημέρας:

Τηγανητός

Παραδοσιακός μπακαλιάρος σκορδαλιά
Από το τραπέζι της 25ης Μαρτίου δεν μπορεί να λείπει ο μπακαλιάρος και η σκορδαλιά. Φτιάξτε και μια παντζαροσαλάτα και θα είναι όλα κομπλέ!

Μπακαλιάρος με κουρκούτι μπίρας με σκορδάτη μαγιονέζα ελαιόλαδου
Συνταγή με μπακαλιάρο κομμένη και ραμμένη για το τραπέζι της 25ης Μαρτίου.

Μπακαλιάρος με πατάτες τηγανητές
Εύκολος και νόστιμος μπακαλιάρος με τηγανητές πατάτες, που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Μαγειρευτός

Mπακαλιάρος μπουρδέτο από την Κέρκυρα
Το κερκυραϊκό μπουρδέτο το χαρακτηρίζει η πάπρικα. Η συνταγή αυτή είναι μια πεντανόστιμη επιλογή για μπακαλιάρο του Ευαγγελισμού ή ένα χορτοφαγικό πιάτο, αν αφαιρεθεί το ψάρι, κάτι που συνηθίζουν οι Κερκυραίοι.

Μπακαλιάρος με πέστο, ρύζι και ντοματίνια
Μια δροσερή συνταγή, με μπακαλιάρο και ρύζι. Τα ντοματίνια και το πέστο τής δίνουν τη φρεσκάδα που χρειάζεστε.

Μπακαλιάρος στιφάδο στο φούρνο
Το στιφάδο πιο απολαυστικό από ποτέ ,στον φούρνο με μπακαλιάρο και δαμάσκηνα. Ενα φαγητό που θα «κλέψει» την παράσταση στο τραπέζι!

Και bonus μια διαφορετική συνταγή με κεφαλλονίτικες ρίζες:

Μπακαλιαρόπιτα
Ναι καλά ακούσατε: πίτα με μπακαλιάρο! Είναι μια κλασική παραδοσιακή πίτα του νησιού που αξίζει να δοκιμάσετε ακόμα και αν δεν πολυαγαπάτε το ψάρι. Εννοείται πως δεν την φτιάχνουν μόνο την 25η Μαρτίου.