Κάθε Τετάρτη σας θέτουμε ένα δίλημμα μέσω του Viber. Αυτή τη φορά η ερώτηση ήταν τι προτιμάτε τη βανίλια ή τη σοκολάτα; Από την αρχή της αναμέτρησης η σοκολάτα φάνηκε να προηγείται σταθερά και τελικά νίκησε με ποσοστό 66% έναντι της βανίλιας που πήρε μόλις 34%.

Σοκολάτα
Έχει σαν βασικό συστατικό της το κακάο, που προέρχεται από το κακαόδεντρο. Είναι βασικό υλικό στη ζαχαροπλαστική. Πρωτοχρησιμοποιήθηκε ως ρόφημα, ενώ σε στέρεα μορφή παρασκευάστηκε για πρώτη φορά στο Λονδίνο το 1674. Σήμερα, έχουμε βασικά τέσσερα είδη: μαύρη, γάλακτος, λευκή, ροζ.

Βανίλια
Η βανίλια είναι γένος φυτών, που περιλαμβάνει 90 περίπου είδη αναρριχητικών φυτών, ενώ με το ίδιο όνομα αποκαλούμε και την αρωματική ουσία που εξάγεται από τους καρπούς ορισμένων ειδών της. Η βανίλια χρησιμοποιούνταν για τον αρωματισμό του σοκόατλ, της σοκολάτας, ενός αφεψήματος των Αζτέκων. Στο εμπόριο, υπάρχει το εκχύλισμα της βανίλιας, αλλά και τεχνητή βανίλια, η γνωστή μας βανιλίνη. Χρησιμοποιείται κυρίως στη ζαχαροπλαστική, αλλά και σε σάλτσες και προϊόντα αρτοποιίας.

Ότι κι αν ψηφίσατε, εμείς σας έχουμε 6 συνταγές για να εμπνευστείτε.


Caprese al cioccolato ή αλλιώς σοκολατόπιτα
Μια εύκολη συνταγή για υγρό κέικ σοκολάτας με ιταλική έμπνευση από την Μάγκυ Ταμπακάκη. Ιδανικό για να ολοκληρώσει γλυκά ένα κάλεσμα στο σπίτι.


Ένα διαφορετικό μωσαϊκό
Φτιάξτε αυτό το αγαπημένο, μαμαδίστικο γλυκό με την εύκολη και γρήγορη εκδοχή του Στέλιου Παρλιάρου.

Σοκολατένιες μαντλέν
Aυτές οι σοκολατένιες μαντλέν είναι αφράτες και μαλακές. Πολύ πιθανόν να μη ξαναφτιάξετε τις κλασικές, μόλις τις δοκιμάσατε.


Πανεύκολο κέικ βανίλιας
Φτιάξτε το πιο αφράτο κέικ γρήγορα και εύκολα!


Ραβανί με κρέμα βανίλιας χωρίς αβγά
Ναι λοιπόν, το διάσημο και για τη μεγάλη ποσότητα αβγών του ραβανί, μπορεί να γίνει και χωρίς αβγά, παραμένοντας όμως γευστικότατο. Αφήστε που γίνεται και πιο ελαφρύ!


Σεμιφρέντο βανίλια με κομματάκια σοκολάτας και κουλουράκια
Αυτό το σεμιφρέντο κρύβει μέσα του σοκολάτα υγείας και κουλουράκια. Κι η σοκολάτα λιώνει για χάρη του και το αγκαλιάζει διακριτικά…