clock icon
2:10'

Κυπριακές σεφταλιές με σαλάτα από κολοκάσι

Οι σεφταλιές, σιεφταλιές ή τα σεφταλιά, ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα της κυπριακής κουζίνας, προσφέρονται ως μεζές ή κυρίως πιάτο μαζί με γιαούρτι και κυπριακές πίτες. Το μίγμα του κιμά τυλίγεται με μπόλια αρνιού και οι σεφταλιές ψήνονται στα κάρβουνα, που πρέπει να είναι εντελώς χωνεμένα. Θέλουν συχνό γύρισμα μέχρι να ροδοκοκκινίσουν εξωτερικά και σερβίρονται αμέσως γιατί η μπόλια πήζει όταν κρυώσει και η γεύση αλλοιώνεται.