chips-parmezanas&almyra-palmier – Αντίγραφο
clock icon
30'

Αλμυρά palmier με μπλε τυρί, μήλο και καρύδια

Υλικά

  • 2 κόκκινα μήλα, καθαρισμένα, τριμμένα
  • 150γρ. μπλε τυρί θρυμματισμένο
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 2 κουτ. σούπας μαρμελάδα βερίκοκο
  • 80γρ. καρύδια χοντροκομμένα

Tips

  • Το μήλο πρέπει να το στύψετε όσο καλύτερα γίνεται για να μη βγάλει υγρά κατά τη διάρκεια ψησίματος και μαλακώσει το φύλλο.
  • Τσιπς παρμεζάνας, ένας ακόμη μεζές για το κρασί σας: ανακατεύετε τριμμένη παρμεζάνα με πάπρικα, ρίγανη ή τριμμένους ξηρούς καρπούς. Στρώνετε με χαρτί ψησίματος ένα χαμηλό ταψί και με ένα κουτάλι της σούπας μοιράζετε την παρμεζάνα, όπως κάνετε με τα μπισκότα. Ψήνετε για 10 λεπτά στους 180οC.

Τα palmier είναι για κάθε στιγμή ένα τραγανό και γευστικό σνακ, ιδανικά για να συνοδεύσετε το κρασί σας.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC στον αέρα. Πιέζετε τα τριμμένα μήλα ελαφρώς για να βγάλουν τα υγρά τους. Τα βάζετε σε ένα μπολ μαζί με το τυρί, ανακατεύετε και κρατάτε στην άκρη.
Ανοίγετε τη σφολιάτα σε μια επιφάνεια εργασίας και την τρυπάτε με ένα πιρούνι. Απλώνετε τη μαρμελάδα, σκορπάτε από πάνω ομοιόμορφα το μίγμα του τυριού και πασπαλίζετε με τα καρύδια.
Τυλίγετε τη μια μεγάλη πλευρά του φύλλου προς τα μέσα μέχρι να φτάσει στο κέντρο του φύλλου και κάνετε το ίδιο από την άλλη πλευρά. Στη συνέχεια κόβετε το μεγάλο μπαστούνι που δημιουργήσαμε σε ροδέλες πάχους 1 εκ. Τοποθετείτε τις ροδέλες σφολιάτας σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και ψήνετε για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν χρώμα.
Σερβίρονται ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Olivia Webb & Ματίνα Πετρουτσα

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC στον αέρα. Πιέζετε τα τριμμένα μήλα ελαφρώς για να βγάλουν τα υγρά τους. Τα βάζετε σε ένα μπολ μαζί με το τυρί, ανακατεύετε και κρατάτε στην άκρη.

Βήμα 2

Ανοίγετε τη σφολιάτα σε μια επιφάνεια εργασίας και την τρυπάτε με ένα πιρούνι. Απλώνετε τη μαρμελάδα, σκορπάτε από πάνω ομοιόμορφα το μίγμα του τυριού και πασπαλίζετε με τα καρύδια.

Βήμα 3

Τυλίγετε τη μια μεγάλη πλευρά του φύλλου προς τα μέσα μέχρι να φτάσει στο κέντρο του φύλλου και κάνετε το ίδιο από την άλλη πλευρά. Στη συνέχεια κόβετε το μεγάλο μπαστούνι που δημιουργήσαμε σε ροδέλες πάχους 1 εκ. Τοποθετείτε τις ροδέλες σφολιάτας σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και ψήνετε για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν χρώμα.

Βήμα 4

Σερβίρονται ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Olivia Webb & Ματίνα Πετρουτσα