clock icon
35'

Αλμυρή κυκλαδίτικη τούρτα ψυγείου

Υλικά

  • 1 καρβελάκι ψωμί, διαμέτρου 15εκ.
  • 200γρ. ανθότυρο λιωμένο με πιρούνι
  • 150γρ. γιαούρτι
  • 1 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας κάππαρη ξαρμυρισμένη
  • 1 φλιτζάνι ντομάτες λιαστές ψιλοκομμένες
  • 2 ντομάτες ώριμες, σφιχτές, σε λεπτές ροδέλες
  • Για το γλάσο

  • 200γρ. τυρί κρέμα
  • 50ml κρέμα γάλακτος
  • αλάτι
  • πιπέρι λευκό
  • Για τη διακόσμηση

  • αγκιναράκια από κονσέρβα
  • 6 ντοματίνια
  • 5 φύλλα κάππαρης
  • 10 ελιές μαύρες
  • 1 μπολ φύλλα ρόκας

Ένα πληθωρικό ορεκτικό με απίθανη γεύση και εντυπωσιακή εμφάνιση, που ετοιμάζεται πολύ γρήγορα. Θα το λατρέψετε!

Κόβετε το καρβέλι οριζόντια σε 3 φέτες πάχους 1½εκ. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το ανθότυρο με το γιαούρτι, τον άνηθο την κάπαρη και τις λιαστές ντομάτες.
Σε δεύτερο μπολ ρίχνετε όλα τα υλικά για το γλάσο, ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθούν, σκεπάζετε το μπολ με μεμβράνη και βάζετε το γλάσο στο ψυγείο.
Τοποθετείτε σε πιατέλα μία φόρμα δαχτυλίδι, διαμέτρου 15εκ. Βάζετε μέσα στη φόρμα την πρώτη φέτα καρβελιού, στρώνετε πάνω το μισό μίγμα ανθότυρου και ισιώνετε την επιφάνεια. Αραδιάζετε πάνω τις μισές ροδέλες ντομάτας. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία. Τελειώνετε με την τρίτη φέτα από το καρβελάκι και αφαιρείτε τη φόρμα.
Αλείφετε την αλμυρή τούρτα με το γλάσο, στολίζετε με τα υλικά της διακόσμησης και βάζετε την τούρτα στο ψυγείο για 30 λεπτά και σερβίρετε.

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβετε το καρβέλι οριζόντια σε 3 φέτες πάχους 1½εκ. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το ανθότυρο με το γιαούρτι, τον άνηθο την κάπαρη και τις λιαστές ντομάτες.

Βήμα 2

Σε δεύτερο μπολ ρίχνετε όλα τα υλικά για το γλάσο, ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθούν, σκεπάζετε το μπολ με μεμβράνη και βάζετε το γλάσο στο ψυγείο.

Βήμα 3

Τοποθετείτε σε πιατέλα μία φόρμα δαχτυλίδι, διαμέτρου 15εκ. Βάζετε μέσα στη φόρμα την πρώτη φέτα καρβελιού, στρώνετε πάνω το μισό μίγμα ανθότυρου και ισιώνετε την επιφάνεια. Αραδιάζετε πάνω τις μισές ροδέλες ντομάτας. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία. Τελειώνετε με την τρίτη φέτα από το καρβελάκι και αφαιρείτε τη φόρμα.

Βήμα 4

Αλείφετε την αλμυρή τούρτα με το γλάσο, στολίζετε με τα υλικά της διακόσμησης και βάζετε την τούρτα στο ψυγείο για 30 λεπτά και σερβίρετε.