armira me rodakina 1
clock icon
20'

Αλμύρα με ψητά ροδάκινα, κρίταμο και ξινομυζήθρα

Υλικά

  • 300 γρ. αλμύρα
  • 2 ροδάκινα
  • 2 μικρά αγγούρια
  • 8 φύλλα κρίταμο
  • 1 κουτ. γλυκού σουσάμι λευκό, καβουρδισμένο
  • 100 γρ. ξινομυζήθρα
  • Για το dressing

  • 40 ml μπαλσάμικο λευκό
  • 20 γρ. μουστάρδα απαλή
  • 20 γρ. μέλι
  • 110 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι

Ο σεφ Φάνης Μαϊκαντής ετοιμάζει μια υπέροχη καλοκαιρινή σαλάτα με φρούτα και λαχανικά. Αλμύρα, ροδάκινα και κρίταμο δίνουν έναν πολύ γευστικό και δροσερό αποτέλεσμα.

Πλένουμε την αλμύρα, την καθαρίζουμε από τα χοντρά κοτσάνια και τη βάζουμε σε μπασίνα με το αγγουράκι κομμένο σε λεπτές ροδέλες με τη φλούδα του. Πλένουμε και κόβουμε τα ροδάκινα σε μεγάλα κυδωνάτα κομμάτια.
Ζεσταίνουμε καλά ένα σχαροτήγανο. Βάζουμε και ψήνουμε τα ροδάκινα για 2΄ από κάθε πλευρά.

Για το dressing, προσθέτουμε σε μπλέντερ όλα τα υλικά και χτυπάμε ελαφρά.
Σερβίρουμε την αλμύρα με το αγγουράκι σε πιατέλα μαζί με τα ψητά ροδάκινα, το κρίταμο και κομματάκια ξινομυζήθρας. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι, ραντίζουμε με επιπλέον ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

Φωτογραφίες: Studio M, Styling: Κατερίνα Λυκουρέση, Food styling: Μ. Γεωργιάδης

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε την αλμύρα, την καθαρίζουμε από τα χοντρά κοτσάνια και τη βάζουμε σε μπασίνα με το αγγουράκι κομμένο σε λεπτές ροδέλες με τη φλούδα του. Πλένουμε και κόβουμε τα ροδάκινα σε μεγάλα κυδωνάτα κομμάτια.
Ζεσταίνουμε καλά ένα σχαροτήγανο. Βάζουμε και ψήνουμε τα ροδάκινα για 2΄ από κάθε πλευρά.

Βήμα 2

Για το dressing, προσθέτουμε σε μπλέντερ όλα τα υλικά και χτυπάμε ελαφρά.
Σερβίρουμε την αλμύρα με το αγγουράκι σε πιατέλα μαζί με τα ψητά ροδάκινα, το κρίταμο και κομματάκια ξινομυζήθρας. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι, ραντίζουμε με επιπλέον ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

Βήμα 3

Φωτογραφίες: Studio M, Styling: Κατερίνα Λυκουρέση, Food styling: Μ. Γεωργιάδης