anapsiktiko-ypovrixio-2288
clock icon
23'

Αναψυκτικό με κεράσια και υποβρύχιο μαστίχα

Υλικά

    Για το σιρόπι

  • 2 ποτήρια νερό
  • ½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1-2 κομματάκια μαστίχας κοπανισμένα με λίγη ζάχαρη
  • 1 ματσάκι λουίζα
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 1 κομματάκι τζίντζερ, σε φετούλες
  • Για το σερβίρισμα

  • 2 φλιτζάνια κεράσια
  • γλυκό υποβρύχιο μαστίχα
  • ανθρακούχο νερό
  • φυλλαράκια λουίζας

Ένα δροσιστικό ποτό με κεράσια και το αγαπημένο μας γλυκό κουταλιού βανίλια. Το καλοκαίρι σε ένα ποτήρι!

Βράζετε όλα μαζί τα υλικά για το σιρόπι για 3 λεπτά. Τραβάτε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει.
Στο μεταξύ αφαιρείτε τα κουκούτσια από τα κεράσια με το ειδικό εργαλείο. Αν δεν έχετε, με κοφτερό μαχαιράκι παίρνετε τη σάρκα των κερασιών και πετάτε τα κουκούτσια. Σουρώνετε το σιρόπι και περιχύνετε με αυτό τα κεράσια. Βάζετε την κερασοσαλάτα στο ψυγείο να παγώσει.
Όταν θέλετε να σερβίρετε, παίρνετε μικρά ποτήρια του κρασιού χωρίς πόδι και με ένα κουτάλι μοιράζετε μερικά κεράσια στα ποτήρια. Προσθέτετε σιρόπι μέχρι τη μέση περίπου. Τέλος, παίρνετε υποβρύχιο μαστίχα με κουταλάκια του γλυκού και τα βυθίζετε στο παγωμένο σιρόπι.
Συμπληρώνετε με ανθρακούχο νερό ή σόδα, διακοσμείτε με φυλλαράκια φρέσκιας λουίζας και σερβίρετε.
Φωτογραφία: Γιάννης Αθυμαρίτης - Food styling: Αντωνία Κατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζετε όλα μαζί τα υλικά για το σιρόπι για 3 λεπτά. Τραβάτε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει.

Βήμα 2

Στο μεταξύ αφαιρείτε τα κουκούτσια από τα κεράσια με το ειδικό εργαλείο. Αν δεν έχετε, με κοφτερό μαχαιράκι παίρνετε τη σάρκα των κερασιών και πετάτε τα κουκούτσια. Σουρώνετε το σιρόπι και περιχύνετε με αυτό τα κεράσια. Βάζετε την κερασοσαλάτα στο ψυγείο να παγώσει.

Βήμα 3

Όταν θέλετε να σερβίρετε, παίρνετε μικρά ποτήρια του κρασιού χωρίς πόδι και με ένα κουτάλι μοιράζετε μερικά κεράσια στα ποτήρια. Προσθέτετε σιρόπι μέχρι τη μέση περίπου. Τέλος, παίρνετε υποβρύχιο μαστίχα με κουταλάκια του γλυκού και τα βυθίζετε στο παγωμένο σιρόπι.

Βήμα 4

Συμπληρώνετε με ανθρακούχο νερό ή σόδα, διακοσμείτε με φυλλαράκια φρέσκιας λουίζας και σερβίρετε.

Φωτογραφία: Γιάννης Αθυμαρίτης - Food styling: Αντωνία Κατή