arnaki-kokkinisto-me-rizi
clock icon
1:10'

Αρνάκι κοκκινιστό με ρύζι

Υλικά

  • 1½-2 κιλά ψητό αρνάκι (που περίσσεψε από το πασχαλινό τραπέζι)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι κρασί κόκκινο
  • 400γρ. Ελαφρά Συμπυκνωμένος Χυμός Τομάτας ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
  • 1 κουτ. σούπας Τοματοπολτός ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ, διαλυμένος σε 1 φλιτζάνι νερό
  • 1½ φλιτζάνι Ρύζι Bonnet ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
  • 1/3 φλιτζανιού Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 3 ολόκληρους κόκκους μπαχάρι
  • αλάτι, πιπέρι

Το αρνάκι φούρνου που περίσσεψε από το πασχαλινό τραπέζι μπορεί να γίνει ένα εξαιρετικό νέο πιάτο, με Ρύζι Bonnet ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ.

Κόβετε σε μερίδες το ψητό αρνάκι, αν δεν είναι ήδη κομμένο, και το αφήνετε στην άκρη.
Σε κατσαρόλα ζεσταίνετε το Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ με το βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο, μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν λίγο χρώμα. Σβήνετε με το κρασί και αμέσως προσθέτετε τονΕλαφρά Συμπυκνωμένος Χυμός Τομάτας ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ, το διαλυμένο Τοματοπολτό ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ, την κανέλα και το μπαχάρι. Αφήνετε να σιγοβράσουν για 5 λεπτά και μετά προσθέτετε τα κομμάτια του αρνιού. Σιγοβράζετε για 20 λεπτά περίπου μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Προσθέτετε νερό για να υπάρχει αρκετός ζωμός στην κατσαρόλα. Όταν πάρει βράση, προσθέτετε το Ρύζι Bonnet ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ, αλάτι και πιπέρι. Το αφήνετε να βράσει σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει.
Αφαιρείτε και πετάτε κανέλα και μπαχάρια και σερβίρετε το αρνάκι και το ρύζι μαζί στα πιάτα.

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβετε σε μερίδες το ψητό αρνάκι, αν δεν είναι ήδη κομμένο, και το αφήνετε στην άκρη.

Βήμα 2

Σε κατσαρόλα ζεσταίνετε το Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ με το βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο, μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν λίγο χρώμα. Σβήνετε με το κρασί και αμέσως προσθέτετε τονΕλαφρά Συμπυκνωμένος Χυμός Τομάτας ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ, το διαλυμένο Τοματοπολτό ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ, την κανέλα και το μπαχάρι. Αφήνετε να σιγοβράσουν για 5 λεπτά και μετά προσθέτετε τα κομμάτια του αρνιού. Σιγοβράζετε για 20 λεπτά περίπου μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Βήμα 3

Προσθέτετε νερό για να υπάρχει αρκετός ζωμός στην κατσαρόλα. Όταν πάρει βράση, προσθέτετε το Ρύζι Bonnet ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ, αλάτι και πιπέρι. Το αφήνετε να βράσει σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει.

Βήμα 4

Αφαιρείτε και πετάτε κανέλα και μπαχάρια και σερβίρετε το αρνάκι και το ρύζι μαζί στα πιάτα.