clock icon
40'

Αφράτα κεφτεδάκια με κιμά κοτόπουλου

Υλικά

  • ½ κιλό κιμά κοτόπουλου Νιτσιάκος
  • 125γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 175γρ. ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένη σε 300ml γάλα πλήρες αγελαδινό
  • 1 αβγό
  • χυμό και ξύσμα από 1 λάιμ
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 75ml ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας σούπας σάλτσα γλυκού τσίλι
  • αλάτι, πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Τα κεφτεδάκια με κιμά κοτόπουλου είναι από τις πιο νόστιμες και υγιεινές προτάσεις, που αγαπούν μικροί και μεγάλοι. Το ξύσμα και ο χυμός λάιμ σε συνδυασμό με την σάλτσα γλυκού τσίλι, τα κάνουν ακόμη πιο γευστικά.

Μουσκεύετε την ψίχα του ψωμιού στο γάλα.
Σε τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Βάζετε τον κιμά σε μπολ, προσθέτετε το σκόρδο με το κρεμμύδι, την μουσκεμένη ψίχα ψωμιού, τη σάλτσα γλυκού τσίλι, το χυμό και το ξύσμα λάιμ, το αβγό, το μαϊντανό, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά.
Πλάθετε τον κιμά σε κεφτεδάκια. Τα αλευρώνετε και τα τηγανίζετε σε καυτό λάδι, να πάρουν χρώμα και να ψηθούν.
Τα βγάζετε σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν από το λάδι. Σερβίρετε τα κεφτεδάκια συνοδεύοντας με δροσερή σαλάτα εποχής.

Διαδικασία

Βήμα 1

Μουσκεύετε την ψίχα του ψωμιού στο γάλα.

Βήμα 2

Σε τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Βήμα 3

Βάζετε τον κιμά σε μπολ, προσθέτετε το σκόρδο με το κρεμμύδι, την μουσκεμένη ψίχα ψωμιού, τη σάλτσα γλυκού τσίλι, το χυμό και το ξύσμα λάιμ, το αβγό, το μαϊντανό, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά.

Βήμα 4

Πλάθετε τον κιμά σε κεφτεδάκια. Τα αλευρώνετε και τα τηγανίζετε σε καυτό λάδι, να πάρουν χρώμα και να ψηθούν.

Βήμα 5

Τα βγάζετε σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν από το λάδι. Σερβίρετε τα κεφτεδάκια συνοδεύοντας με δροσερή σαλάτα εποχής.