keik kolokuthas

Υλικά

  • 280γρ. κολοκύθα τριμμένη
  • 240γρ. ζάχαρη
  • 2 αβγά + 1 κρόκος
  • 100γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 125γρ. σπορέλαιο
  • 280γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 10γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 4γρ. μαγειρική σόδα
  • 1γρ. κανέλα
  • 2γρ. αλάτι

Η κολοκύθα δε δίνει μόνο εξαιρετικές αλμυρές συνταγές αλλά και πολύ λαχταριστές γλυκές, όπως αυτό το αφράτο κέικ.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175οC. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ.
Σε ένα μπολ βάζετε την κολοκύθα, το σπορέλαιο, το βούτυρο, την κανέλα, το αλάτι και τη ζάχαρη και ανακατεύετε καλά με σύρμα ζαχαροπλαστικής. Προσθέτετε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε με μια σπάτουλα σιλικόνης να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Αδειάζετε το μίγμα στη φόρμα που ετοιμάσατε και ψήνετε στο φούρνο για περίπου 40 λεπτά (ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από την υγρασία της κολοκύθας).

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175οC. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ.

Βήμα 2

Σε ένα μπολ βάζετε την κολοκύθα, το σπορέλαιο, το βούτυρο, την κανέλα, το αλάτι και τη ζάχαρη και ανακατεύετε καλά με σύρμα ζαχαροπλαστικής. Προσθέτετε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε με μια σπάτουλα σιλικόνης να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Βήμα 3

Αδειάζετε το μίγμα στη φόρμα που ετοιμάσατε και ψήνετε στο φούρνο για περίπου 40 λεπτά (ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από την υγρασία της κολοκύθας).