axladia me saltsa karamelas – Αντίγραφο
clock icon
35'

Αχλάδια με σάλτσα καραμέλας

Υλικά

  • 6 αχλάδια ώριμα και σφιχτά
  • 2 ποτήρια νερό
  • 125γρ. ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 260γρ. κρέμα γάλακτος
  • ανάλατα ή καραμελωμένα φιστίκια Αιγίνης

Συνοδέψτε το γλυκάκι αυτό με παγωτό βανίλια και θα μάς θυμηθείτε!

Ξεφλουδίζετε τα αχλάδια ολόκληρα και τα καθαρίζετε από τα κουκούτσια τους με το ειδικό εργαλείο προσέχοντας, αν είναι δυνατό, να διατηρήσετε το κοτσανάκι τους.
Βάζετε σε κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού. Βράζετε μερικά λεπτά, μέχρι να αρχίσει να δένει το σιρόπι και βυθίζετε μέσα τα αχλάδια.
Τα βράζετε περίπου για 15 λεπτά με σκεπασμένη την κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά. Προσοχή, δεν πρέπει να μαλακώσουν πολύ. Τα στραγγίζετε σε σουρωτήρι και κατόπιν τα σκουπίζετε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τα διατηρείτε στο ψυγείο.
Συνεχίζετε στο μεταξύ να βράζετε το σιρόπι της κατσαρόλας σε δυνατή φωτιά και χωρίς το καπάκι, μέχρι να μειωθεί σε όγκο και να πάρει το χρώμα της καραμέλας.
Προσθέτετε με προσοχή την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε μέχρι να πάρει βράση. Την αφήνετε κατόπιν να κρυώσει και τη διατηρείτε στο ψυγείο.
Σερβίρετε τα αχλάδια όρθια μέσα με μπολ και τα περιχύνετε με τη σάλτσα. Πασπαλίζετε με ωμά ή καραμελωμένα και αλεσμένα φιστίκια Αιγίνης.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Διαδικασία

Βήμα 1

Ξεφλουδίζετε τα αχλάδια ολόκληρα και τα καθαρίζετε από τα κουκούτσια τους με το ειδικό εργαλείο προσέχοντας, αν είναι δυνατό, να διατηρήσετε το κοτσανάκι τους.

Βήμα 2

Βάζετε σε κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού. Βράζετε μερικά λεπτά, μέχρι να αρχίσει να δένει το σιρόπι και βυθίζετε μέσα τα αχλάδια.

Βήμα 3

Τα βράζετε περίπου για 15 λεπτά με σκεπασμένη την κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά. Προσοχή, δεν πρέπει να μαλακώσουν πολύ. Τα στραγγίζετε σε σουρωτήρι και κατόπιν τα σκουπίζετε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τα διατηρείτε στο ψυγείο.

Βήμα 4

Συνεχίζετε στο μεταξύ να βράζετε το σιρόπι της κατσαρόλας σε δυνατή φωτιά και χωρίς το καπάκι, μέχρι να μειωθεί σε όγκο και να πάρει το χρώμα της καραμέλας.

Βήμα 5

Προσθέτετε με προσοχή την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε μέχρι να πάρει βράση. Την αφήνετε κατόπιν να κρυώσει και τη διατηρείτε στο ψυγείο.

Βήμα 6

Σερβίρετε τα αχλάδια όρθια μέσα με μπολ και τα περιχύνετε με τη σάλτσα. Πασπαλίζετε με ωμά ή καραμελωμένα και αλεσμένα φιστίκια Αιγίνης.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb