FRENCH-TOASTolivemagazine.gr
clock icon
30'

Γαλλικά τοστ με αχλάδια μαγειρεμένα σε γλυκό κρασί

Υλικά

    Για τα τοστ

  • 8 χοντρές φέτες ψωμί χωριάτικο
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 4 αβγά
  • 4 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 5-6 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο για το τηγάνισμα
  • Για τα αχλάδια

  • 4 αχλάδια καθαρισμένα και κομμένα σε τέταρτα
  • 50γρ. ζάχαρη
  • 50γρ. ζάχαρη
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
  • 1 φλιτζάνι γλυκό κρασί Samos Grand Cru
  • 1 μικρό ξυλαράκι κανέλα

Τα γαλλικά τοστ είναι ένας τρόπος που βρήκαν οι Γάλλοι για να καταναλώνουν το μπαγιάτικο ψωμί. Να ’ναι καλά, γιατί αυτά τα τοστ είναι ό,τι πρέπει για να ξεκινήσεις τη μέρα σου τρώγοντας ένα πλούσιο πρωινό.

Πρώτα ετοιμάζετε τα αχλάδια: Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτετε το βούτυρο και, μόλις λιώσει, ρίχνετε τα αχλάδια (προσέχετε τα αχλάδια να είναι σε μία στρώση στο τηγάνι). Μαγειρεύετε ανακατεύοντας μέχρι να πάρουν έντονο χρώμα και σβήνετε με το κρασί. Χαμηλώνετε τη φωτιά και μαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσουν και να μελώσουν τα αχλάδια.
Για να φτιάξετε τα τοστ: Χτυπάτε τα αβγά με το γάλα και προσθέτετε τη ζάχαρη και το αλάτι. Μουσκεύετε το ψωμί καλά (ο χρόνος παραμονής στο μίγμα θα εξαρτηθεί από το είδος του ψωμιού).
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτετε το βούτυρο και, μόλις λιώσει, ρίχνετε τα τοστ και τα τηγανίζετε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν.
Σερβίρετε τα γαλλικά τοστ σε πιάτα προσθέτοντας από πάνω και μερικές φέτες αχλαδιών και λίγο σιρόπι.
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Elena Jeffrey

Διαδικασία

Βήμα 1

Πρώτα ετοιμάζετε τα αχλάδια: Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτετε το βούτυρο και, μόλις λιώσει, ρίχνετε τα αχλάδια (προσέχετε τα αχλάδια να είναι σε μία στρώση στο τηγάνι). Μαγειρεύετε ανακατεύοντας μέχρι να πάρουν έντονο χρώμα και σβήνετε με το κρασί. Χαμηλώνετε τη φωτιά και μαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσουν και να μελώσουν τα αχλάδια.

Βήμα 2

Για να φτιάξετε τα τοστ: Χτυπάτε τα αβγά με το γάλα και προσθέτετε τη ζάχαρη και το αλάτι. Μουσκεύετε το ψωμί καλά (ο χρόνος παραμονής στο μίγμα θα εξαρτηθεί από το είδος του ψωμιού).

Βήμα 3

Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτετε το βούτυρο και, μόλις λιώσει, ρίχνετε τα τοστ και τα τηγανίζετε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν.

Βήμα 4

Σερβίρετε τα γαλλικά τοστ σε πιάτα προσθέτοντας από πάνω και μερικές φέτες αχλαδιών και λίγο σιρόπι.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Elena Jeffrey