21131007_01001_galopoula-me-tragani-krousta-vromis
clock icon
25'

Γαλοπούλα με τραγανή κρούστα βρώμης

Υλικά

  • 700γρ. στήθος γαλοπούλας, σε κύβους
  • 180γρ. νιφάδες βρώμης
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 ξινόμηλα, σε κύβους
  • 1 φλιτζάνι ρόγες σταφυλιού κομμένες στη μέση ή μαύρες σταφίδες
  • 50γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 κουτ. σούπας κάρι
  • 3-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Tips

  • Μπορείτε να προσθέσετε στο μίγμα της γαλοπούλας και ένα φλιτζάνι μανιτάρια.

Ένα εντυπωσιακό πιάτο όπου το τρυφερό κρέας της γαλοπούλας συναντιέται με τη γλύκα των φρούτων αγκαλιασμένο από μια ωραία κρούστα από βρώμη, παρμεζάνα και κάρι.

Αλατοπιπερώνετε τη γαλοπούλα και την πασπαλίζετε με το μισό κάρι. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και τη σοτάρετε μέχρι να ροδίσει. Προσθέτετε το κρεμμύδι και τα μήλα και τα σοτάρετε όλα μαζί για 3-4 λεπτά. Προσθέτετε τα σταφύλια ή τις σταφίδες και τα διατηρείτε ζεστά μέχρι να ετοιμάσετε την τραγανή κρούστα.

Ανακατεύετε σε μπολ τη βρώμη, την παρμεζάνα, το υπόλοιπο κάρι και λίγο ελαιόλαδο να γίνει ένα ενιαίο μίγμα.

Μεταφέρετε το μίγμα με τη γαλοπούλα σε πυρίμαχο σκεύος ή το μοιράζετε σε τέσσερα ατομικά πιρεξάκια. Απλώνετε από πάνω το μίγμα της βρώμης, βάζετε το φαγητό στο γκριλ και το ψήνετε στους 180οC για 5 λεπτά, μέχρι δηλαδή να ροδίσει η κρούστα. Σερβίρετε αμέσως και συνοδεύετε με ακατέργαστο ρύζι.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Διαδικασία

Βήμα 1

Αλατοπιπερώνετε τη γαλοπούλα και την πασπαλίζετε με το μισό κάρι. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και τη σοτάρετε μέχρι να ροδίσει. Προσθέτετε το κρεμμύδι και τα μήλα και τα σοτάρετε όλα μαζί για 3-4 λεπτά. Προσθέτετε τα σταφύλια ή τις σταφίδες και τα διατηρείτε ζεστά μέχρι να ετοιμάσετε την τραγανή κρούστα.

Βήμα 2

Ανακατεύετε σε μπολ τη βρώμη, την παρμεζάνα, το υπόλοιπο κάρι και λίγο ελαιόλαδο να γίνει ένα ενιαίο μίγμα.

Βήμα 3

Μεταφέρετε το μίγμα με τη γαλοπούλα σε πυρίμαχο σκεύος ή το μοιράζετε σε τέσσερα ατομικά πιρεξάκια. Απλώνετε από πάνω το μίγμα της βρώμης, βάζετε το φαγητό στο γκριλ και το ψήνετε στους 180οC για 5 λεπτά, μέχρι δηλαδή να ροδίσει η κρούστα. Σερβίρετε αμέσως και συνοδεύετε με ακατέργαστο ρύζι.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb