kotopoula_fileto-akordeon_Fin
clock icon
45'

Γεμιστά φιλέτα «ακορντεόν» με κολοκύθι, ντομάτα και γραβιέρα

Υλικά

  • 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
  • 30ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
  • 2 κολοκυθάκια, σε λεπτές φέτες
  • 2 μέτριες ντομάτες, σε λεπτές φέτες
  • 2 πιπεριές κίτρινες, σε λεπτές φέτες
  • 1 κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
  • 200γρ. γραβιέρα, σε φέτες
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Tips

  • Αν τα λαχανικά σας είναι μεγάλα, κόψτε τις φέτες τους στη μέση για να χωράνε στις εγκοπές των φιλέτων.

Αυτά τα ζουμερά φιλέτα που ψήνονται στο φούρνο με κολοκυθάκια, ντομάτα και γραβιέρα είναι ο τέλειος τρόπος για να φάνε λαχανικά και τα παιδιά.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Τοποθετείτε τα φιλέτα σε μια επιφάνεια κοπής και κάνετε 5 βαθιές χαρακιές σε κάθε στήθος, προσέχοντας να μην τα κόψετε εντελώς. Ραντίζετε με το ελαιόλαδο και πασπαλίζετε με αλάτι, πιπέρι και το θυμάρι.
Πιάνετε με τα δύο δάχτυλα από μια φέτα ντομάτας, πιπεριάς, κολοκυθιού και κρεμμυδιού και τα τοποθετείτε σε μια χαρακιά. Συνεχίζετε με τα υπόλοιπα υλικά γεμίζοντας όλα τα κομμένα σημεία των φιλέτων. Αλατοπιπερώνετε και ισομοιράζετε επάνω στα φιλέτα της φέτες γραβιέρας.
Τα μεταφέρετε σε ταψάκι και ψήνετε στο φούρνο για 25-30 λεπτά. Σερβίρετε συνοδεύοντας με πράσινη σαλάτα.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Olivia Webb & Ματίνα Πετρούτσα

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Τοποθετείτε τα φιλέτα σε μια επιφάνεια κοπής και κάνετε 5 βαθιές χαρακιές σε κάθε στήθος, προσέχοντας να μην τα κόψετε εντελώς. Ραντίζετε με το ελαιόλαδο και πασπαλίζετε με αλάτι, πιπέρι και το θυμάρι.

Βήμα 2

Πιάνετε με τα δύο δάχτυλα από μια φέτα ντομάτας, πιπεριάς, κολοκυθιού και κρεμμυδιού και τα τοποθετείτε σε μια χαρακιά. Συνεχίζετε με τα υπόλοιπα υλικά γεμίζοντας όλα τα κομμένα σημεία των φιλέτων. Αλατοπιπερώνετε και ισομοιράζετε επάνω στα φιλέτα της φέτες γραβιέρας.

Βήμα 3

Τα μεταφέρετε σε ταψάκι και ψήνετε στο φούρνο για 25-30 λεπτά. Σερβίρετε συνοδεύοντας με πράσινη σαλάτα.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Olivia Webb & Ματίνα Πετρούτσα