20190103150101_olive-Rodi-lagos
clock icon
60'

Γιορτινή σαλάτα ροδιού

Υλικά

  • 2 μέτριες πατάτες ψημένες ή βρασμένες
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • φύλλα μαϊντανού ψιλοκομμένα
  • 2 φιλέτα κοτόπουλου βρασμένα
  • 4 κουτ. σούπας μαγιονέζα
  • 200γρ. αμύγδαλα με φλούδα καβουρδισμένα, χοντροκομμένα
  • 4 μεγάλα αβγά, σφιχτά βρασμένα
  • 2-3 παντζάρια βρασμένα ή τριμμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • σπόρους από 2-3 ρόδια
  • 4 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εντυπωσιακή, πολύχρωμη σαλάτα που ταιριάζει υπέροχα σε επίσημα τραπεζώματα.

Βάζετε σε ένα μπολ τις πατάτες τριμμένες στη χοντρή πλευρά του τρίφτη, προσθέτετε δύο κουταλιές ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, δύο κουταλιές μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύετε και κρατάτε στην άκρη.
Ρίχνετε σε ένα μπολ το κοτόπουλο ξεψαχνισμένο, προσθέτετε μία κουταλιά μαγιονέζα, ανακατεύετε και κρατάτε στην άκρη. Βάζετε τα αβγά σε ένα μπολ, την υπόλοιπη μαγιονέζα, ανακατεύετε και κρατάτε στην άκρη.
Ρίχνετε σε ένα μπολ το παντζάρι, τον υπόλοιπο μαϊντανό, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύετε και κρατάτε στην άκρη.
Συναρμολόγηση: Τοποθετείτε σε μια στρογγυλή πιατέλα τις πατάτες, από πάνω απλώνετε το κοτόπουλο, μετά τα αμύγδαλα, στη συνέχεια το παντζάρι, τα αβγά και τέλος καλύπτετε όλη την επιφάνεια που φτιάξατε με σπόρους ροδιού. Βάζετε τη σαλάτα για 1-2 ώρες στο ψυγείο και σερβίρετε.
Φωτογραφία - Food Styling: Αντωνία Κατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζετε σε ένα μπολ τις πατάτες τριμμένες στη χοντρή πλευρά του τρίφτη, προσθέτετε δύο κουταλιές ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, δύο κουταλιές μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύετε και κρατάτε στην άκρη.

Βήμα 2

Ρίχνετε σε ένα μπολ το κοτόπουλο ξεψαχνισμένο, προσθέτετε μία κουταλιά μαγιονέζα, ανακατεύετε και κρατάτε στην άκρη. Βάζετε τα αβγά σε ένα μπολ, την υπόλοιπη μαγιονέζα, ανακατεύετε και κρατάτε στην άκρη.

Βήμα 3

Ρίχνετε σε ένα μπολ το παντζάρι, τον υπόλοιπο μαϊντανό, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύετε και κρατάτε στην άκρη.

Βήμα 4

Συναρμολόγηση: Τοποθετείτε σε μια στρογγυλή πιατέλα τις πατάτες, από πάνω απλώνετε το κοτόπουλο, μετά τα αμύγδαλα, στη συνέχεια το παντζάρι, τα αβγά και τέλος καλύπτετε όλη την επιφάνεια που φτιάξατε με σπόρους ροδιού. Βάζετε τη σαλάτα για 1-2 ώρες στο ψυγείο και σερβίρετε.

Φωτογραφία - Food Styling: Αντωνία Κατή